CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan TELE1’e destek telefonu!

Yayın tarihi: 29 Haziran 2023 Perşembe 1:53 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2023 Perşembe 2:03 pm

Hedef gösterilip tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘a Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dan destek geldi. TELE1 Genel Koordinatörü Murat Taylan’ı arayarak destek mesajı veren Kılıçdaroğlu, CHP olarak Yanardağ’ın özgürlüğü için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, kesilmiş ve montajlanmış açıklamaları nedeniyle tutuklandı.

Yaşanan gelişmelerin ardından sosyal medya hesabından “Ahlaki hükmünü yitiren Saray hükümeti, montajlarla algı yönetimine devam ediyor. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır” mesajını paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TELE1 Genel Koordinatörü Murat Taylan’ı arayarak destek mesajı verdi.

Kılıçdaroğlu, CHP olarak Yanardağ’ın özgürlüğü için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Utku Çakırözer, Enis Berberoğlu, Mustafa Sarıgül, Evrim Karakoz’dan oluşan 4 kişilik bir heyet kurduklarını belirten Kılıçdaroğlu, bu heyetin hem cezaevinde Yanardağ’ı ziyaret edeceğini hem de yargılama sürecini yakından takip edeceğini ifade etti.

TELE1 emekçilerine sevgi ve desteklerini ileten Kılıçdaroğlu, “Bu seçimin sahtekarlıkla kazanıldığını daha önce söyledim. TELE1, bu sahtekarlığı en güçlü şekilde vurgulayan televizyon kanalı oldu” dedi.

Kılıçdaroğlu, TELE1’in, AKP’nin kara propaganda montaj videolarıyla seçimi kazandığını ve yüzde 48’in önemini vurgulamasının yanında, Türkiye’yi bekleyen tehlikelere dikkat çeken yaklaşımının Merdan Yanardağ’ın hedef alınmasına neden olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı, medya kuruluşlarının, TELE1’in yaptığı gibi, kara propaganda ve montaj videolarla kazanılan seçimi ve sonuçları sorgulamadığını, CHP içindeki gelişmelere odaklandığına dikkat çekti. Sahtekarlıkla kazanılan seçim yerine, CHP’nin içine dönük tartışmaların öne çıkarıldığını söyledi.

Bu durumun aslında zayıfladığı bir seçim sonrası AKP’yi demokrasi dışı müdahalelerde rahat davranmasına olanak verdi.

Yalçın Doğan Merdan Yanardağ’ı yazdı! “Başından itibaren İYİ Parti’ye galiba fazla prim vermişiz”