Cengiz’e ait madende göçük! 3 işçi göçük altında yaşamını yitirdi

Yayın tarihi: 23 Kasım 2023 Perşembe 6:20 am - Güncelleme: 23 Kasım 2023 Perşembe 11:36 am

Siirt’in Şirvan ilçesi Maden köyünde Cengiz Holding’e bağlı Etibakır arama şirketinde ait bakır madeni ocağında göçük meydana geldi. Olayda 1 işçi ile 2 mühendis hayatını kaybetti. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca maden ocağında meydana gelen göçüğe ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde Y.K., A.T. ve D.A. adlı şahıslar gözaltına alındı.

Alınan bilgilere göre, ilçenin Maden Köyü’nde bulunan özel bir bakır madeninde göçük meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye, jandarma ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Enkaz altından çıkartılan 3 kişi, ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Zekai Can Calık , Emre Gökduman ve Orhan Gültekin hayatını kaybetti.

SİİRT VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Siirt Valiliği maden ocağında yaşanan göçük hakkında açıklama yaparak şu ifadelerini kullandı:

Siirt’in Şirvan ilçesinin Maden köyünde Eti Bakır maden sahasındaki bakır madeninde henüz belirlenemeyen nedenle göçük meydana gelmiştir.  Durumun Valiliğimize bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma, 112 Acil Sağlık, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edilmiştir.  Göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için yoğun bir çalışma başlatılmıştır.

VALİ KEMAL KIZILKAYA: TEDBİR ALINMIŞ

Vali Kızılkaya, yaptığı açıklamada, Maden Ocağında 01.25 sıralarında göçük meydana geldiğini söyledi. Vali Kızılkaya, “Eti Bakır maden sahasındaki ocakta yaşanan göçüğe 5 işçi arkadaşımız maruz kalmıştır. 5 işçi kardeşimizden 2’si hafif yaralı olarak kurtulmuş ancak diğer 3 kardeşimiz maalesef vefat etmişlerdir.” dedi.

Konuyu yakından takip ettiklerini belirten Vali Kızılkaya, “Şu anda arkadaşlarımızın bize vermiş olduğu bilgiye göre maden sahasında gerekli diğer tedbirler alınmış, herhangi bir tehlike arz eden durum söz konusu değildir. Tekrar geçmiş olsun diyorum.” ifadesini kullandı.

3 GÖZALTI

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından  Cengiz Holding’e ait maden ocağında meydana gelen göçüğe ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde Y.K., A.T. ve D.A. adlı şahıslar gözaltına alındı.

CENGİZ HOLDİNG’E AİT

Siirt Maden köy bakır işletmesi Cengiz Holding tarafından Siirt, Şirvan ilçesi Maden köyünde 200 milyon dolara devir alınan ve ek olarak 200 milyon dolar yatırım yapılarak toplamda 400 milyon dolar sermaye ile kuruldu.

Zonguldak’taki maden ocağında göçük! 1 işçi hayatını kaybetti

(İHA)

Kaynak: İHA