Sergen Yalçın’dan yılın son gününde sürpriz anlaşma!

Yayın tarihi: 31 Aralık 2023 Pazar 5:56 pm - Güncelleme: 31 Aralık 2023 Pazar 6:07 pm

Adı Beşiktaş’la anılan Teknik Direktör Sergen Yalçın, yılın son gününde Süper Lig ekibi Antalyaspor ile anlaştı. Yalçın, Nuri Şahin’in ayrılığı sonrası 2 yıllık aranın ardından Antalyaspor’un başına geçti.

Beşiktaş’ta Rıza Çalımbay’ın ayrılığı sonrası teknik direktör adaylarından biri olan Sergen Yalçın, yılın son gününde sürpriz bir anlaşmaya imza attı.

Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor’da Borussia Dortmund ile anlaşan Nuri Şahin’den boşalan teknik direktörlük görevine Sergen Yalçın getirildi.

Kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüz, Teknik Direktör Sergen Yalçın ile prensip anlaşmasına varmıştır. Camiamıza hayırlı olmasını dileriz” denildi.

Antalyaspor, Süper Lig’de 17 maç sonunda 24 puana sahip ve 8. sırada yer alıyor.

SERGEN YALÇIN’IN BEŞİKTAŞ KARİYERİ

Teknik direktörlük kariyerinde Gaziantepspor, Kayserispor, Eskişehirspor, Konyaspor, Alanyaspor, Yeni Malatyaspor ve son olarak Beşiktaş’ı yöneten Sergen Yalçın, 2 yıldır takım çalıştırmıyordu.

2020/21 sezonunda Beşiktaş’la Süper Lig ve Türkiye Kupası’nı kazanan Sergen Yalçın, ertesi sezon Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasını puansız tamamlayıp Süper Lig’de de 15 haftada liderin 18 puan gerisine düşünce görevinden istifa etmişti.

Sergen Yalçın Beşiktaş’ın başında çıktığı 79 resmi maçta 45 galibiyet, 10 beraberlik ve 24 mağlubiyet yaşayarak 1.84 puan ortalaması yakalamıştı.

Sergen Yalçın’dan Beşiktaş sorusuna yanıt

 

 

Kaynak: TELE1