Selçuk Özdağ: 14 Mayıs’ta seçim yapılmasına ‘evet’ demeyeceğiz

Yayın tarihi: 27 Şubat 2023 Pazartesi 7:57 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2023 Pazartesi 7:57 pm

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, seçim tarihine ilişkin, “YSK kalkıp da ‘yetiştiremiyorum’ demesin. 10 Mart’ta Sayın Erdoğan’ın açıklamasını bekliyoruz. 14 Mayıs’ta yaparlarsa parlamentoda ‘evet’ oyu vermeyeceğiz.” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ TELE1’de ekrana gelen Habere Doğru programında Zeynel Lüle’nin konuğu oldu.

Kahramanmaraş ve Hatay’da meydana gelen depremlerin ardından afet bölgesindeki vatandaşların eksiklerinin giderilemediğini belirten Özdağ, iktidarı eleştirdi.

Genel seçimlere ilişkin de konuşan Özdağ, “YSK kalkıp da ‘yetiştiremiyorum’ demesin. 10 Mart’ta Sayın Erdoğan’ın açıklamasını bekliyoruz. 14 Mayıs’ta yaparlarsa parlamentoda ‘evet’ oyu vermeyeceğiz.” dedi.

“BU MEZAR SOYGUNCULUĞUDUR”

Kızılay’ın AHBAP’a çatır satmasıyla ilgili konuşan Özdağ, “Kızılay’ın çadır sattığını öğrendik. Kan da sattıklarını öğrendik. Ahlaki değilir. Çok büyük bir afetle karşı karşıya kalmışken, dram yaşanırken, siz o gün elinizde ne varsa oraya yağdırmanız gerekiyordu. Bunu yapacağınıza şirket kurup çadır satıyorsunuz. Afet bölgesine çok rahat bir şekilde ulaştırılabilirdi. O çadırları aynı gün elimde çadır var deyip ikinci gün oraya ulaştıracaktınız. Bu mezar soygunculuğu demektir. Burası şeffaf değil. Burada huzur hakkı alıyorlar.” dedi.

“HÜKÜMET İSTİFA DENİLMESİNDEN NEDEN RAHATSIZ OLUYORSUNUZ”

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın maçlarında taraftarların ‘Hükümet istifa’ sloganı atmasına değinen Özdağ, “İçişleri Bakanı’na sesleniyorum. ‘Kalkanımızı kaldırmayacağımızı zannetmeyin’ diyorlar. Niye, ‘Hükümet istifa’ demişler. Neden rahatsız oluyorsunuz ki? Eğer siz makul, mantıklı, ahlaki açıklama yaparsanız, millet bunu görür.” ifadelerini kullandı.

“14 MAYIS’TA SEÇİM YAPARLARSA ‘EVET’ OYU VERMEYECEĞİZ”

Genel seçim için 14 Mayıs tarihinin belirlenmesi durumunda itiraz edeceklerini belirten Özdağ, “Devlet kurumları artık devlet olma vasfını yitirdi. Liyakat, ahlak ve hukuk olmazsa, ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket ederler. Seçimlerden de kaçamayacaklar. YSK’ya havale edecekler demiştim. Gördüğüm şu ki Mustafa Elitaş ‘seçim yapacağız’ diyor. İnşallah öyledir. YSK kalkıp da ‘yetiştiremiyorum’ demesin. 10 Mart’ta Sayın Erdoğan’ın açıklamasını bekliyoruz. 14 Mayıs’ta yaparlarsa parlamentoda ‘evet’ oyu vermeyeceğiz. YSK’ya itiraz edeceğiz. İtirazlarımızı 100 binlerce kişiyle yapacağız. Sayın Erdoğan üçüncü kez seçilemez.” şeklinde konuştu.

Selçuk Özdağ: Soylu’yu DYP İl Başkanlığı’na referans eden isim kim? Tansu Çiller açıklasın