Rıdvan Dilmen’den Fenerbahçe Galatasaray derbisi yorumu! “Tartışmasız penaltı”

Yayın tarihi: 24 Aralık 2023 Pazar 11:06 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2023 Pazar 11:06 pm

Rıdvan Dilmen 0-0 sona eren FenerbahçeGalatasaray derbisini değerlendirdi. Rıdvan Dilmen, Icardi’nin penaltı beklediği pozisyona da değindi.

Rıdvan Dilmen golsüz eşitlikle sona eren Fenerbahçe-Galatasaray derbisi hakkında konuştu. Galatasaray’ın galibiyete daha yakın taraf olduğunu kaydeden Dilmen, Mauro Icardi’nin penaltı pozisyonunu da yorumladı.

Maçı değerlendiren Dilmen, “Bu yıl bir daha kırılmamak üzere rekorlar kırıldı. Biri Fenerbahçe biri Galatasaray. İki teknik adama da ligin 17. Haftasında size 44’er puan verelim deselerdi ‘ben 40’a da razıyım’ derlerdi emin ol. TFF şunu düşünmüş; bakın arkadaşlar aranızda oynadığınız maçlarda kim kimi yenerse şampiyon olun ama 2 maç da berabere biterse atabildiğiniz kadar atın genel averaja doğru gider demiş.

Nefeslerin tutulduğu derbide gol sesi çıkmadı: 0-0

Arda Kardeşler o son düdüğü oh diyerek çaldı. İlk yarı 1 dakika uzattı 20 faulle, 3-4 ofsaytla, birkaç tartışmayla. İkinci yarıda 6 dakikanın zaten 3.5 dakikası oynanmadı. Bu akşam Fenerbahçe ile Galatasaray rekor kırdılar. Bir maçta bu kadar faul olur, bir maçta bu kadar geri pas olur ve bir maçta topun oyunda kalma süresi bu kadar az olur. diye konuştu.

PENALTI YORUMU

Icardi’nin penaltı beklediği pozisyonu yorumlayan Dilmen, “Gördüğümüz açıdan tartışmasız penaltı. En son giderken tokat atıyor. VAR hakemi çağırsa 5 saniye bakar penaltıyı verirdi. Verilmemesi, çağrılmaması mümkün olmayan bir penaltı.” ifadelerini kullandı.

FIRAT AYDINUS: PENALTI VE KIRMIZI KART

Maçın ardından TV 8,5’ta maçın pozisyonlarını değerlendiren Fırat Aydınus, Icardi’nin penaltı beklediği pozisyon için “Maçın konuşulan tek majör pozisyonu. Biz maçı izlerken de gelen 3 farklı açıyı gördük. Bu 3 açıya göre yorum yapacağız. Üzerine basa basa söylüyorum. Başka bir görüntü çıkarsa yorum değişebilir. Top oyunda, pozisyon ceza sahası içerisinde. Icardi, Djiku’nun formasını çekiyor. Akabinde Djiku’nun savurduğu şiddetli bir kolu var. Bu açılara göre Icardi’nin kafa yüz kısmına geliyor. Teknik anlamda bu pozisyonda Fenerbahçe’nin lehine faul ve Djiku’nun yaptığı şiddetli eylemden kırmızı kart veya top oyunda olduğu için bu ikili mücadele herhangi bir faulü gerektirmiyor, mücadele diyebilir. Djiku’nun yaptığı eylem kırmızı kart ve penaltı ama bu açılara göre diyorum, üzerine basa basa… İki karardan biri; ya eylemin öncesinde Icardi faul yaptı deyip faul diyecek veya Djiku’nun yaptığı eylem kırmızı ve penaltı gerektirecek. Sadece VAR’ın elinde bu açılar varsa hakeme net kanıt sunamadığı için çağırmamıştır.” dedi.

Okan Buruk’tan Fenerbahçe derbisi sonrası yayıncı kuruluşa tepki

Kaynak: TELE1