Nefeslerin tutulduğu derbide gol sesi çıkmadı: 0-0

Yayın tarihi: 24 Aralık 2023 Pazar 9:00 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2023 Pazar 9:18 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Süper Lig’in 18’inci haftasında, milyonların kilitlendiği dev derbide gol sesi çıkmadı. Ülker Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe ile Galatasaray 0-0 berabere kaldı.

Trendyol Süper Lig’in 18. haftasında ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray Ülker Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Nefeslerin tutulduğu derbide gol sesi çıkmadı. Maçın 90 dakikası 0-0 eşitlikle tamamlandı.

KARTAL’DAN SÜRPRİZ 11

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kayserispor maçında kırmızı kart görerek 3 maç ceza alan Fred’in yokluğunda orta sahada sürpriz bir tercih yaptı. Kartali sezon başından bu yana sağ kanatta görev verdiği İrfan Can’ı orta sahanın merkezine yerleştirdi. İrfan Can’ın yanında ise Miguel Crespo görevlendirildi.

Kartal, İrfan Can’dan boşalan sağ kanat mevkinde ise Kayserispor maçında 1 gol 1 asistlik katkısıyla etkili bir performans sergileyen Cengiz Ünder’e şans verdi.

Fenerbahçe sahaya şu 11’le çıktı: Livakovic, Ferdi, Jayden, Djiku, Osayi, Crespo, İrfan, Tadic, Cengiz, Szymanski, Dzeko

Derbi öncesinde İsmail Kartal ile Okan Buruk (Fotoğraf: AA)

BURUK 11’İ BOZMADI

Okan Buruk ise dev derbide 11’de büyük bir değişiklik yapmadı. Cezası sona eren Muslera kaleyi Günay’dan devraldı. Buruk defans hattında; Davinson Sanchez’in sakatlığı nedeniyle Boey, Abdülkerim, Nelsson ve Barış Alper Yılmaz’la çıktı. Orta sahada ise Torreira ile Kerem Demirbay yer aldı. Buruk, hücum hattını bozmadı. Bir önceki maçta olduğu gibi ileride Kerem, Ziyech, Mertens, Icardi ilk 11’de yer aldı.

Galatasaray sahaya şu 11’le çıktı: Muslera, Boey, Abdülkerim, Nelsson, Barış, Torreira, Kerem Demirbay, Kerem, Ziyech, Mertens, Icardi

ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Fenerbahçeli oyuncular, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerin saldırısında 12 askerin şehit edilmesi nedeniyle maç öncesinde sahaya siyah tişörtlerle çıktı. Seremoni öncesinde ise sarı lacivertli oyuncular ‘Başımız sağ olsun’ yazılı pankart ile sahaya çıktı. Dev derbide 1 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu.

Fenerbahçeli oyuncular ısınmaya “Başımız Sağ Olsun” yazılı pankartla çıktı. (Fotoğraf: AA)

KADIKÖY KAPALI GİŞE

Sarı lacivertli taraftarlar, derbi biletlerini satışa sunulduktan dakikalar sonra tüketti. Binlerce taraftar şampiyonluk yarışında kritik öneme sahip olan karşılaşmada takımlarını destekledi. Gündüz saatlerinde başlayan coşku derbinin son düdüğüne kadar devam etti.

Fenerbahçe Ülker Stadyumu

GALATASARAY TARAFTARI 3 YIL SONRA KADIKÖY’DE

Sarı kırmızılı taraftarlar, İl Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı kararla birlikte dev derbiyi Fenerbahçe Ülker Stadyumu’nda takip etti. 2 bin 79 Galatasaray taraftarı, kendilerine ayrılan bölümü doldurdu.

Galatasaray taraftarı Fenerbahçe Ülker Stadyumu’nda.

TARTIŞMALI PENALTI POZİSYONU

Derbinin 22’nci dakikasındaki Djiku ile girdiği pozisyonda yerde kalan Mauro Icardi penaltı bekledi. Ancak maçın hakemi Arda Kardeşler, devam kararı verdi. Teknik direktör Okan Buruk da pozisyon sonrası 4’üncü hakeme itirazlarda bulundu.

Icardi’nin Djiku ile girdiği mücadelede penaltı beklediği pozisyon. (Fotoğraf: Yayıncı kuruluş)

İLK YARIDA İSABETLİ ŞUT YOK

Hem ev sahibi ekip Fenerbahçe, hem de konuk ekip Galatasaray, maçın ilk yarısını isabetli şut çekmeden tamamladı. Maç sonunda ise Galatasaray 1 tane isabetli şut çekebildi. Ev sahibi Fenerbahçe’nin çektiği 5 şut ise kaleyi bulmadı. 90 dakikanın sonunda Galatasaray’ın topla oynama yüzdesi 55, Fenerbahçe’nin 45 olarak kayda geçti. Pas isabetinde Fenerbahçe yüzde 68’i, Galatasaray ise yüzde 71’i gördü.

Editör notları:

-Fred’in yokluğunda İrfan’ı orta sahanın merkezine çekerek sağ kanatta Cengiz Ünder’e şans veren İsmail Kartal, ikinci yarıda bu tercihinden vazgeçti. Kayserispor maçında etkili bir performans sergilemesine rağmen derbide Cengiz’in maç eksiği net bir şekilde görüldü. Kartal devre arasında Cengiz’i oyundan alarak İsmail’i merkezde görevlendirdi. İrfan da maça asıl mevkisinde devam etti.

-Fred’in yokluğunda sergileyeceği performans merakla beklenen Crespo ise derbide etkili bir futbol oynadı. Galatasaray ataklarında çok sayıda top kazanan Crespo, orta saha dinamizmine önemli ölçüde katkı sağladı.

-Derbiye 11’de başlayan Tadic’in performansı derbi için yeterli olmadı. Sırp futbolcunun performansı ligin diğer maçlarındaki oyunun altında kaldı. Teknik Direktör İsmail Kartal 70’inci dakikada Tadic’in yerine King’i aldı.

-Maçta hem taraftarlar arasında hem de futbolcular arasındaki tansiyon yüksekti. Yüksek tansiyon, ikili mücadelelere de yedek kulübelerine de yansıdı.

-Angelinho’nun yerinde maça 11’de başlayan Barış Alper Yılmaz Fenerbahçe’nin ataklarında Osayi ve Cengiz Ünder’e fırsat vermedi. Buruk’un öğrencisi savunmaya önemli ölçüde katkı sağladı.

-Maçta iki hoca da uzun bir süre oyunun kilidini çözemedi. Her iki takım da net pozisyon bulmakta zorlandı. Maçın ikinci yarısında Fenerbahçe’nin ceza alanı önünde denediği şutlar taraftarı heyecanlandırsa da skor tabelasını değiştirmedi. Maçın son dakikalarında tempo bir nebze de olsa arttı. Fenerbahçe ve Galatasaray kontrataklarla gol fırsatı yaratmaya çalıştı.

-Okan Buruk’un kanatlarda görev verdiği Hakim Ziyech ile Kerem Aktürkoğlu da maçın iyi oyuncularındandı. Her iki oyuncu da sarı kırmızılı ekibin ataklarında hatasız oynadı.

-Ferdi Kadıoğlu hem ilk yarıda hem de ikinci yarıda takımın en etkili oyuncularından biri oldu. Birçok pozisyonda takımını taşıyan Ferdi, savunmada da önemli ölçüde katkı sağladı.

-Galatasaray’ın sezon başından bu yana en etkili isimlerinden biri olan Sacha Boey ise derbide pek varlık göstermedi.

-Fenerbahçe derbiyi isabetli şut çekemeden tamamladı. Rakibi kontrataklarla zorlayan Fenerbahçe ceza alanı önünde denediği şutlarda topu kaleyle buluşturamadı. Galatasaray ise maçta yalnızca 1 isabetli şut çekebildi.

Fenerbahçe – Galatasaray derbisinde sinirler gerildi! Dzeko ve Icardi arasında tartışma

Kaynak: TELE1