Özgür Özel’den gençlere çağrı: Bu ülkeden ümidi kesmesinler

Yayın tarihi: 22 Mart 2024 Cuma 2:44 pm - Güncelleme: 22 Mart 2024 Cuma 3:34 pm

Haber: Özlem Aktürk

Özgür Özel, yerel seçimler için geri sayım devam ederken Romanlar Buluşması’nda konuştu. Gençlere çağrıda bulunan Özel, “Bu ülkeden ümidi kesmesinler, bu ülkeyi hep beraber yaşanacak bir ülke durumuna getireceğiz. Bunu özgürlükle yapacağız, eşitlikle yapacağız, demokrasiyle yapacağız” dedi.

Türkiye 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek. Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerin çalışmaları da hız kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Romanlar Buluşması’nda konuştu.

Özgür Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

“Asıl beka sorunu ne biliyor musunuz? Esas beka sorunu dünyanın güçlü ülkelerinin Türkiye üzerinde hayal kurması değil, o zaman biz varız. bizim gençlerimizin dünyanın o güçlü ülkelerinde hayal kurması beka sorunu. Türkiye’de gençlerin yüzde 75’i, bazı anketler 68 diyor, biri 70 diyor, biri 75 diyor, 68’den aşağıyı gösteren yok. ‘Fırsatını bulursam yurt dışına gitmek, oraya yerleşmek, orada yaşamak istiyorum’ diyor. Okumaya gider, gelir döner. Belli bir süre çalışmaya gider, gelir döner. Ama kalıcı gitmek istiyor. Esas beka sorunu bu. Ülkenin yetişmiş gençlerinin o ülkeden umudu kurup, o dış güçler dediklerinin ülkelerinde hayal kurmasıdır. Onun için biz bu ülkede gençlere bu ülkede hayal kurdurmak istiyoruz. Onun için ben bütün mitinglerimde şunu söylüyorum; ‘en büyük tehlike gençlerin siyasetten umudunu kesmesidir, en büyük tehlike gençlerin gelecekten umudunu kesmesidir, enseyi karartmasıdır, zihinde bavulları toplamasıdır’. Bir genç zihinde bavulu topladıysa fiilen bavul toplamak 15 dakika. Zor olan akılda toplamak. Bizim 4 gençten 3’üne sağ olsun Recep Tayyip Erdoğan, sağ olsun Hamza Dağ, sağ olsun AK Partililer bavulları zihinde toplatmış. Fırsatını bulursa 15 dakikalık işi var, toplayacak gidecekler. Biz o gençlere burada hayal kurdurmak zorundayız, burada bir gelecek kurmak zorundayız.

Ben bütün gençlere çağrıda bulunuyorum. Hem Roman gençlere hem sözüme değer veren bütün gençlere şunu söylemek isterim; bu ülkeden ümidi kesmesinler, bu ülkeyi hep beraber yaşanacak bir ülke durumuna getireceğiz. Bunu özgürlükle yapacağız, eşitlikle yapacağız, demokrasiyle yapacağız.”

Özgür Özel İzmir’de: Hamza, Tayyip Bey’i acil ara…

Kaynak: HABER MERKEZİ