Özgür Özel İzmir’de: Hamza, Tayyip Bey’i acil ara…

Yayın tarihi: 22 Mart 2024 Cuma 3:01 pm - Güncelleme: 22 Mart 2024 Cuma 3:09 pm

Haber: BİŞAR ARSLAN

İzmir’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Özgür Özel, hükümete ’emekli promosyonu’ yüklendi. Özel, AKP İzmir adayı Hamza Dağ’a “Tayyip Bey’i acil ara” çağrısında bulundu.

Yerel seçimler çalışmaları kapsamında İzmir’e geçen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemal Tugay’la kameraların karşısına geçti, gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

İzmir Çiğli’de CHP’li gençler duvarlara AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmiyle “İzmirlilere benzemeye çalışıyormuşsun, Hamza beni acil ara” yazıları yazmış ve gözaltına alınmıştı. O gençleri hatırlatan Özel, AKP İzmir adayı Hamza Dağ’a “Hamza Tayyip Bey’i acil ara, İzmirliler’e çok benziyormuşsun, kızıyor. Dört genci apar topar gözaltına alındıran Hamza Dağ’ın olduğu AKP’dir. Ben olsam bu espriyi anlamaya çalışırım” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın emekli promosyonu açıklaması için de “Vatandaşa enayi yerine koyarak yapılan kötü siyasete bir numaralı örnektir” diyen Özel, “İzmir’e hiç gelmediği bakan gelmesi iyi bir şeydir, demek ki Hamza Dağ yetişemiyor” yorumunu yaptı.

Özel şu açıklamaları yaptı:

‘EN BÜYÜK ANKET 31 MART’TA’

En büyük anket 31 Mart günü yapılacak. Seçim yaklaştıkça anket açıklamak seçimleri yönlendirmeye yönelik oluyor ama son değerlendirmemden bugün daha kötü bir anket görmedim. Her gün gördüğüm anket daha iyiye gidiyor. 31 Mart’ta İzmir’de büyük bir başarı yakalayacağız ve İzmir’in beklediği dönüşümü, değişimi gerçekleştireceğiz. Daha önceki belediye başkanlarımız üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar. İzmir’de CHP’ye, ülkesine ve cumhuriyete çok şey veren bir kent. Örneğin Ege Bölgesi’ndeki 6.5 milyarlık AR-GE’nin 3.5 milyarı İzmir’de yapılıyor. İzmir ülkeye bu kadar çok şey veriyor ve çok üst hizmetler bekliyor. Daha önce AB Raportörlerinin de bu konudaki en iyi belediye başkanı dediği Karşıyaka Belediyesi’nin Cemil Tugay’ın yönettiğini görmemiz gerekiyor. İzmir’i çok iyi bir noktaya getireceğimizi iddia ediyorum. 30 belediye başkanından 9’unun kadın olduğunu söylemek istiyorum. Bir daha seçimlerde hedefimiz 15 kadın belediye başkan adayımızdır. Marka şehirlerle yarışacak bir İzmir devrimi gerçekleştireceğiz. Birinci yüzyılda İzmir’de çok şeyler başardık, yine en büyük atılım ve devrimi İzmir’den başlatıyoruz.

Adalet Bakanı Tunç, kanun tanımadı! YSK yasağına rağmen propaganda

‘HAMZA, TAYYİP BEY’İ ACİL ARA…’

Şimdi ben panik halinde rozeti mi çıkarmışım, bıyıkları mı inceltmişim? Panik halinde genel başkanımın resimlerinden mi kaçmışım, ben onlardan değil size benziyorum mu demişim? Düne kadar Meclis’te içki yasağını en sert savunurken, meyhanelere girip klipleri ben mi çekmişim? Hamza Dağ hakkında çok mu konuştum, bilmiyorum ama kendisi benle konuşmak istiyor. ‘Beni acil ara’ diyen kendi genel başkanı. Hamza Tayyip Bey’i acil ara, İzmirliler’e çok benziyormuşsun, kızıyor. ‘O Hamza beni acil ara’ esprisi yapan dört genci apar topar gözaltına alındıran Hamza Dağ’ın olduğu AKP’dir. Ben olsam bu espriyi anlamaya çalışırım. Türkiye’ye yaşam biçimi dayatmasını kimler yapıyor onlara baksınlar. İzmir’de kimi bir yaşam biçimine zorlamışız, göstersinler. Bir de onların yönettiği kentlere bakın; alkol alarak içecekleri bir mekan yok. Kayseri’de Konya’da alkol ruhsatlı lokanta açtırıyor mu? Biz kimseyi çantada keklik görmüyoruz. İzmir’i duyup büyük bir değişim hamlesi başlatmazdık. Ama onlar öyle. Bizim de ittifak ortaklarımız gitti. Ama onlarınki gidince Erbakan’ın oğluna ‘ip cambazı, zübük’ dedi; kim dayatıyormuş kendinden olmayı? İzmir CHP’nin özgürlüğüne alışıktır. Bütün AK Partililer, MHP’liler şahittir kimseye bir yaşam biçimi dayatmıyoruz.

‘EMEKLİYE PROMOSYON KÖTÜ SİYASETE BİR NUMARALI ÖRNEK’

Vatandaşa enayi yerine koyarak yapılan kötü siyasete bir numaralı örnektir. Emekli maaşı yetmiyor, en düşük emekli maaşı AKP iktidara geldiğinde bir buçuk asgari ücrettir. İzmirli şu an 26 bin lira emekli maaşı alacaktı. Bankalara yazı yazmışlar; emekliye 1 Nisan’dan önce promosyon verin’ diyorlar. 8 bin-12 bin lira diyor, Yapı Kredi zaten 15 bin lira veriyormuş. Zaten verilecek bir parayı 1 Nisan’dan öne çekerek, emeklinin hakkını emekliye jest olarak bir anlayış var. Emekli onların aklını istemiyor, kendi hakkını istiyor. Emekli hangi bankadan kaç para promosyon alacağını bilir. Hakları en az bir buçuk asgari ücrettir.”

Ekrem İmamoğlu Erdoğan’ın hamlelerine tepki: Mesele belediye seçimini aştı!

Kaynak: TELE1