Özgür Özel’den ‘emekli’ çıkışı: Bundan sonrasını Erdoğan düşünsün

Yayın tarihi: 18 Mart 2024 Pazartesi 7:26 pm - Güncelleme: 18 Mart 2024 Pazartesi 7:28 pm

Haber: Özlem Aktürk

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sefalet ücretine mahkum edilen emeklilere hitap etti. Özel, “Size para yok diyor Tayyip Erdoğan, 31 Mart’ta emekliler size yok, yok diyen Tayyip Erdoğan’a oy var mı? Yok. Bundan sonrasını Tayyip Erdoğan düşünsün” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’nın Alanya ilçesinde halka seslendi. Mitinglerinde sık sık emeklilere değinen Özel, yine bugün Antalya Gazipaşa’da “Meral Hanım’la Ankara’da siyasi ittifak kuramadık ama emekli ittifakında buluştuk” ifadeleriyle dikkat çekti.

Alanya’da da halka seslenen Özel’in gündeminde yine emekliler yer aldı. Özel şöyle konuştu:

“Artan maliyetlere karşı tedbir alınmak durumunda. Yerli turist zorda. Yerli turist eskiden buralarda bir yazlık edinmediyse, iki göz bir oda edinmediyse buralara gelmesi imkansız. Hatta olacak iş değil. Emekli Hasan Amca burada gelip bir hafta tatil yapmak istese fiyat 115 bin lira. Hasan Amca’ya verilen yıllık emekli maaşı 120 bin lira. Öyle bir noktadayız ki, Türkiye Cumhuriyeti emeklisi Hasan Amca’ya kendi memleketinde bir hafta tatil yapacağı para bir yıllık maaş diye veriliyor. Ama Alman hükümeti aynı yaştaki Hans’ı al diyor parayı, koyuyor cebine git tatilini yap diyor. Hans’ın gelip tatil yaptığı yere Hasan’ın televizyondan bile bakamadığı bu düzene lanet olsun, yazıklar olsun.

“GÜCÜNÜZÜN FARKINDA OLUN”

‘Size para yok’ diyor Tayyip Erdoğan, 31 Mart’ta emekliler size yok, yok diyen Tayyip Erdoğan’a oy var mı? Yok. Bundan sonrasını Tayyip Erdoğan düşünsün. Gücünüzün farkında olun. 16,5 milyon emekli var. Siz isterseniz, her istediğinizi alırsınız. Burada kardeşiniz, evladınız var. Size şunu söylüyorum. 31 Mart seçimlerinde muhalefete güç verin. CHP’ye güç verin emeklinin hakkını hep birlikte söke söke alacağız.”

Özgür Özel: Atanamayan öğretmen diye bir şey yok, öğretmenin ne kusuru var da atanamıyor?

Kaynak: HABER MERKEZİ