Özgür Özel: Atanamayan öğretmen diye bir şey yok, öğretmenin ne kusuru var da atanamıyor?

Yayın tarihi: 18 Mart 2024 Pazartesi 4:11 pm - Güncelleme: 18 Mart 2024 Pazartesi 5:56 pm

Haber: Nilay Göl

Özgür Özel, “Her gün atanamayan öğretmen tartışması var. Bir kere bu atanamayan lafını Tayyip Erdoğan uydurdu, atanamayan öğretmen diye bir şey yok. Öğretmenin ne kusuru var da atanamıyor?” dedi.

Türkiye 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek. Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerin çalışmaları da hız kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Alanya halk buluşması programında konuştu.

Özgür Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

“Antalya bu hükümet tarafından üvey evlat muamelesi gören bir ilimiz. Antalya’da toplanan vergi Türkiye’deki gayrisafi milli hasılanın yüzde 4’üne yakın. Antalya’dan 10 kat vergiyi topluyorlar ama yatırım bütçesinde Antalya’ya 1 veriyorlar. Yani sizden kepçeyle alıyorlar, çay kaşığıyla veriyorlar. Antalya’yı ve Alanya’yı bu kadar çok ihmal eden bir hükümet şimdi gelmiş ‘bir sefer siz kazanıyorsunuz, bir sefer biz’ diye Antalya Büyükşehir’i yeniden alacağını düşünüyor. Oysa 5 yıl boyunca dürüstçe çalıştık, gayretlice çalıştık, israfı bitirdik, hizmeti getirdik, kimseyi rant çevrelerini değil halkın çıkarlarını kolladık ve bir kez daha Antalya’yı kazanmak için kolları sıvadık. İki kez üst üste kazanacağız ve Antalya’yı bir daha vermeyeceğiz.

Bundan sonraki süreçte Alanya’da kim zordaysa onun yanında olacağız. Turizmci zorda, banka borçları 10 milyar dolar olmuş, otellerin yüzde 70’i ipotekli, bu bölgede kış turizminin bir şekilde canlandırılması, yazın çalışan emekçilerimizin 12 ay maaş alacak şekilde istihdam edilmeleri önemli. Artan maliyetlere karşı tedbir alınmak durumunda. Yerli turist zorda. Yerli turist eskiden buralarda bir yazlık edinmediyse buralara gelmesi imkansız. Hatta olacak iş değil de… Mesela emekli Hasan Amca burada gelip 1 hafta tatil yapmak istese fiyat 115 bin lira. Hasan Amca’ya verilen yıllık emekli maaşı 120 bin lira. Öyle bir noktadayız ki Türkiye Cumhuriyeti emeklisi Hasan Amca’ya kendi memleketinde 1 hafta tatil yapacak parayı 1 yıllık maaş diye veriyor. Ama Alman hükümeti aynı yaştaki Hans’ı ‘al’ diyor parayı koyuyor cebine ‘git tatilini yap’ diyor. Hans’ın gelip tatil yaptığı yere Hasan’ın televizyondan bile bakamadığı bu düzene lanet olsun, yazıklar olsun.

Antalya, Alanya bir tarım kenti. Burada her şey var. Elbette başta muz var, avokado var ama salatalığından biberinden tutun her şeyin yetiştiği son derece önemli bir yer. Ama maalesef çiftçinin derdi boyunu aştı. Sebep? Geçen sene mayısta 19 lira olan mazota ‘çok’ diyorduk. Niye çok diyorduk? Diyorduk ki, ‘4 liralık mazot 19 lira oldu’ o gün ‘verin oyu kardeşinize doları düşüreceğim, mazotu düşüreceğim, enflasyonu düşüreceğim’ dedi, oyları aldı bugün mazot 43 lira oldu. Tarlaya gitmek, ürün ekmek, sulamak, gübre atmak, arasını sürmek mazotla… İğneden ipliğe her şeye zam geldiği gibi çiftçinin belini bu mazot fiyatları büküyor. 

Her gün atanamayan öğretmen tartışması var. Bir kere bu atanamayan lafını Tayyip Erdoğan uydurdu, atanamayan öğretmen diye bir şey yok. Öğretmenin ne kusuru var da atanamıyor? Ama senin mülakatın, senin partizanlığın, senin insan ayırman, senin kul hakkı yemen yüzünden 1 milyon öğretmen atanmadan evlerinde oturuyor, başka işlerde çalışıyor. Biz bütün öğretmenlerimizin arkasındayız.”

 

Kaynak: HABER MERKEZİ