Özgür Özel: Her şeyi yapan TOKİ bir tek yurt yapmıyorsa bunda bir başka mesele var

Yayın tarihi: 10 Mart 2024 Pazar 11:36 am - Güncelleme: 10 Mart 2024 Pazar 4:48 pm

Özgür Özel, “Bugüne kadar Tükiye’de belediyelerimiz tam 64 tane yurt açtılar. Bu çok önemli bir adım. Çünkü, yurt yapmak aslında baktığınızda belediyelerin işi değil. Üniversite açıyorsanız barınma sorununu merkezi yönetim olarak çözmeniz lazım ama her şeyi yapan TOKİ, lüks konutları yapan TOKİ, toplu konutlar yapan TOKİ, okul yapan TOKİ, camii yapan TOKİ bir tek yurt yapmıyorsa bunda bir başka mesele var görülmesi gereken” dedi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerin çalışmaları da hız kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Mustafa Necati Kız Öğrenci Yurdu Açılışı’nda konuştu.

Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

“Bugüne kadar Tükiye’de belediyelerimiz tam 64 tane yurt açtılar. Bu çok önemli bir adım. Çünkü, yurt yapmak aslında baktığınızda belediyelerin işi değil. Üniversite açıyorsanız barınma sorununu merkezi yönetim olarak çözmeniz lazım ama her şeyi yapan TOKİ, lüks konutları yapan TOKİ, toplu konutlar yapan TOKİ, okul yapan TOKİ, camii yapan TOKİ bir tek yurt yapmıyorsa bunda bir başka mesele var görülmesi gereken.

Eğer Kartal Belediyesi bizde olmasa, İBB bizde olmasa, Türkiye’deki belediyeler olmasa o 64 tane yurt yapılmayacak ama birileri yurt yapıyor. Cemaatler yurt yapıyor, tarikatlar yurt yapıyor. Yoksul öğrencileri orada barındırıp onların dünya görüşüne şekil vermeye , onları hayata tutunmaya çalıştıkları bu süreçte bir başka yerden yakalamaya çalışıyorlar. Ve aslında her şeyi yapan TOKİ’nin bir tek yurt yapmamasında bu iktidarın kimlere ne maksatla alan açtığını hepimiz görüyoruz. Bu alanları olması gerektiği gibi sahiplenen yerel yöneticilerimizin tamamında Gökhan Başkan’ın şahsında ve bu yurttaki bu işbirliği anlaşmasını yapan Şahkulu Derneği’nin Şahkulu Vakfı’nın başkanına ve yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

31 Mart’tan sonra çok daha fazla sosyal demokrat belediye başkanlarına sahip olacağımızı, İstanbul’da 14 olan belediye sayımızı başkanımız ’14+14′ diyerek 28 diye bir hedef koyuyor, çok yüksek rakamlara ulaştıracağımızı, genç belediye başkanları başardıkça daha çok gencin önünün açılacağını, CHP’nin genç cumhuriyeti 100. yılında bundan sonra daha çok kadınla, daha çok gençle ve büyüklerin tecrübeleriyle birlikte çok daha kararlı adımlarla yürüyeceğimizi, önce yerel seçimlerde başaracağımızı sonra da cumhuriyetin 2. yüzyılında CHP’nin son genel başkanına da ilk genel başkanına da vefa borcumuzu onların partisini iktidar yaparak ödeyeceğimizi buradan müjdeliyorum.”

Özgür Özel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mustafa Necati Kız Öğrenci Yurdu Açılışı’nda konuştu.

Özgür Özel: Korku ittifakının adı Cumhur İttifakı, bizim ittifakımızın adı Türkiye İttifakı

Özgür Özel: Çiftçinin, emeklinin hakkı için Erdoğan’la sonuna kadar kavga edeceğim

Kaynak: TELE1