Özgür Özel: Korku ittifakının adı Cumhur İttifakı, bizim ittifakımızın adı Türkiye İttifakı

Yayın tarihi: 10 Mart 2024 Pazar 3:10 pm - Güncelleme: 10 Mart 2024 Pazar 4:47 pm

Özgür Özel, “Bu korku ve tehdit ittifakına karşı daha büyük daha güçlü bir ittifaka ihtiyaç var. Biz o ittifakın içindeyiz. Korku ittifakının adı Cumhur İttifakı, bizim ittifakımızın adı Türkiye İttifakı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Uzunköprü halk buluşmasında konuştu.

Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

“KENDİ PİRİNCİNİ ALMAYAN YURT DIŞINDAN REKOR İTHALAT YAPANLARA HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ”

“Burası pirinçle geçinen bir yer. Ama geçen sene sizin ürettiğiniz pirinci almak yerine yurt dışından 500 bin ton pirinç ithal ettiler. Bu 500 bin ton ithalat cumhuriyet tarihinin rekorudur. Oradan 500 bin ton ithal edince pirincin fiyatı da piyasası da bu hale geldi. Kendi pirincini almayan, Uzunköprü’nün pirincine sahip çıkmayan yurt dışından rekor ithalat yapanlara hakkımızı helal etmiyoruz.

“TAYYİP BEY MADEM EMEKLİYE PARA YOK 31 MART’TA DA SANA OY MOY YOK”

Uzunköprü’de de baktım emekli çok. Emekliler bir el kaldırsın. Emekliler ilk Recep Tayyip Erdoğan geldiğinde amcamın emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Şimdi 0.6 asgari ücretin yüzde 60’ı. Yani eski hesap olsa, Tayyip Bey’in geldiği gün, Bülent Ecevit’in bıraktığı gün olsa bugün en düşük emekli maaşı 26 bin lira olacaktı ama 10 bin lira. Geçen sene 7 bin 500’dü ve enflasyon resmi rakama göre, kime TÜİK’e. TÜİK ne demek? Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu. TÜİK’e göre yüzde 68. Gerçekte yüzde 120. Emekliye zam yüzde 33. ‘Emekliyi ezdirmeyeceğim’ diyordu, emekliyi perişan etti.

Tayyip Bey madem emekliye para yok, madem pirinç üreticisine para yok, buğday üreticisine para yok 31 Mart’ta da sana oy moy yok.

“KORKU İTTİFAKININ ADI CUMHUR İTTİFAKI, BİZİM İTTİFAKIMIZIN ADI TÜRKİYE İTTİFAKI”

Tayyip Bey biliyorsunuz MHP ile birbirine sarıldılar. Yanlarına bir de HÜDAPAR’ı aldılar. HÜDAPAR kim? Eski domuz bağcılar vardı ya, vardı ya Hizbullahçılar, onların ne kadar avukatı varsa HÜDAPAR’da, onların ceza almışlarını affettiler, kimini belediye başkan adayı yaptılar, kimini milletvekili adayı yaptılar. Şimdi ‘bekar kadınları sahiplendirmek lazım’ diyorlar. Bu kadar kötü insanlar bir araya geldi. Tayyip Bey, Devlet Bey bunları da yanlarına aldılar bir korku ittifakı kurdular. Korkutarak, tehdit ederek, şantaj yaparak, sindirerek oy toplamaya, iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Hatay’a gidiyorlar, ‘oy vermezsen’ depremzedeye diyor ki; ‘bak boynun bükük kaldı, yine kalır’ deyip şantaj yapıyorlar. Ordu’ya gidip ‘bize oy vermeyene doğal gaz yok’ diyorlar. Sakarya’ya gidip ‘hizmet getirmeyiz’ diyorlar. Bu korku ve tehdit ittifakına karşı daha büyük daha güçlü bir ittifaka ihtiyaç var. Biz o ittifakın içindeyiz. Korku ittifakının adı Cumhur İttifakı, bizim ittifakımızın adı Türkiye İttifakı.”

Özgür Özel

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Uzunköprü halk buluşmasında konuştu.

Özgür Özel: Her şeyi yapan TOKİ bir tek yurt yapmıyorsa bunda bir başka mesele var

Özgür Özel: Çiftçinin, emeklinin hakkı için Erdoğan’la sonuna kadar kavga edeceğim

Kaynak: TELE1