Özdağ’dan AKP’li Çelik’e ‘sığınmacı’ tepkisi! “Derslerime katılsaydın anlardın”

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2023 Pazar 6:34 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2023 Pazar 6:34 pm

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Fransa’da yaşanan olayların ardından Türkiye’deki sığınmacılara ilişkin yapılan yorumlarla ilgili açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik’e tepki gösterdi. Çelik’in eskiden öğrencisi olduğunu söyleyen Özdağ, “Ömer Çelik yüksek lisans derslerime devam etseydin olayların nasıl kontrol dışına çıkacağını, Türkiye’nin nasıl kan gölüne döneceğini anlardın” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa’da yaşanan olaylar üzerine Türkiye’deki sığınmacılarla ilgili yapılan açıklamalara ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Çelik paylaşımda, “Son günlerde bazı siyasetçi, gazeteci ve yorumcular, Fransa’da yaşanan son hadiseler üzerinden sığınmacıların Türkiye’de de benzer çatışmalara yol açabileceği iddiasını dile getiriyorlar. Türkiye’nin insani değerlere dayanan göç politikası ile Fransa’nın sömürgeci politikalarına ve ırkçı şiddete duyulan tepkiyi mukayese etmek, şuursuz ve kötü niyetli bir yaklaşımdır” ifadelerini kullandı.

ÖZDAĞ: SENİ ODAMDAN KOVMUŞTUM

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Çelik’in sözlerine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özdağ, akademisyenlik yaptığı dönemde Çelik’in öğrencisi olduğunu belirterek, “Ömer Çelik yüksek lisans derslerime devam etseydin olayların nasıl kontrol dışına çıkacağını, Türkiye’nin nasıl kan gölüne döneceğini anlardın. Derslere devam etmediğin gibi her zamanki bedavacılığın ile araya adam koyup sınavlara girmek istemiştin. Bende seni “çık dışarı” diye odamdan kovmuştum” dedi.

“CEHALET FITRATINIZDA VAR

Özdağ paylaşımında şunları söyledi: “Ömer Çelik yüksek lisans derslerime devam etseydin olayların nasıl kontrol dışına çıkacağını, Türkiye’nin nasıl kan gölüne döneceğini anlardın. FETÖ ve Açılım rezaletleri ile binlerce insanın ölümüne neden oldunuz. Hala utanmadan konuşuyorsunuz. Türkiye’yi felakete sürüklüyorsunuz. Sizin yönettiğiniz Türkiye’ye yabancıların komplo kurması çok kolay. Derslere devam etmediğin gibi her zamanki bedavacılığın ile araya adam koyup sınavlara girmek istemiştin. Bende seni “çık dışarı” diye odamdan kovmuştum. Yüksek lisans programından atılmıştın. Stratejik konularda cehalet fıtratınızda var”

Ümit Özdağ’dan kendisine ‘batıdan ithal milliyetçi’ diyen Nagehan Alçı’ya sert yanıt!