Örsan Öymen: Antidemokratik sürecin sorumlusu Kılıçdaroğlu, Özel ve İmamoğlu’dur

Yayın tarihi: 3 Kasım 2023 Cuma 12:40 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2023 Cuma 12:56 pm

CHP Genel Başkan Adayı Örsan Öymen, kurultay sürecine ilişkin, ‘antidemokratik’ değerlendirmesi yaparak, “Bunun sorumlusu hem Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hem de Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve ekibidir” ifadelerini kullandı.

Kurultay süreci için ‘antidemokratik’ yorumu yapan CHP Genel Başkan Adayı İlhan Cihaner’in ardından diğer aday Örsan Öymen’den de dikkat çeken açıklamalar geldi.

38. Olağan Kurultayı’na günler kalan sosyal medya hesabından paylaşım yapan Öymen, “CHP 38. Olağan Kurultay süreci ne yazık ki antidemokratik bir biçimde ilerliyor. Parti içi demokrasi vaadinde bulunanlar kurultay sürecini bile demokratik bir biçimde yürütmüyor. Bu antidemokratik uygulamanın sorumlusu hem Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hem de Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve ekibidir” dedi.

“KONUŞMAM ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI”

Öymen paylaşımının devamında şu ifadeleri kullandı:
“1)Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel dışındaki Genel Başkan aday adaylarına ve şahsıma, medya-siyaset-ticaret çıkar üçgeni çerçevesi üzerinden haftalardır medya ambargosu uygulanmaktadır.
2)CHP İstanbul İl Kongresi’nde Genel Başkan aday adayı sıfatımla konuşmam engellenmeye çalışılmıştır ve Divan Başkanı, konuşmacı düzenlemesinin ve sıralamasının iki il başkan adayının ortak kararıyla alındığını açıklamıştır.
3)Aday adaylarına imza toplama süreci, adaylık için gerekli imza toplama işleminden çıkmış, imza tekeli yaratmaya ve açık oylamaya dönüşmüştür. Her aday adayı için 70 kadar imza (%5) yeterli olduğu halde, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel, tüzük gereği bir kişiden fazla adaya imza verilemeyeceğini bildikleri halde, yüzlerce imza toplama yarışına girerek, üçüncü, dördüncü aday adaylarının aday olmasını engellemeye çalışmaktadırlar. Bu çerçevede il başkanlarına ve Kurultay delegelerine baskı uygulanmıştır; iller grup kararı almaya zorlanmıştır; imza ile ilgili karar, Kurultay delegelerinin özgür iradesine bırakılmamıştır. Buna direnen sadece birkaç il vardır.

“KILIÇDAROĞLU VE ÖZEL DESTEKÇİLERİ DIŞINDAKİLERE SALONA GİRİŞTE SINIRLAMA GETİRİLDİ”

4)Genel Merkez yetkilileri, aday adaylarının, adaylıkları kesinleşmeden, Kurultay salonuna önceden afiş, branda asamayacaklarını bildirmişlerdir; adaylık konusu Kurultay gününden önce kesinleşemeyeceğine göre, afiş, branda asmak için bir zamanın kalmayacağı açıktır; ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel destekçileri dışındakilere salona giriş kartlarının verilmesi konusunda büyük sınırlamalar getirilmiştir.
BURADAN KURULTAY DELEGELERİNE ÇAĞRI YAPIYORUM: Birbirinden fazla bir farkı olmayan 2 adaylı Kurultay tasarımına ve mühendisliğine ve bu despotik uygulamalara ve sizin özgür iradenizi baskı altına almaya çalışan güç odaklarına isyan edin, Kurultay gününden önce imzalarınızla tüm aday adaylarının adaylaşmasını sağlayın, demokratik bir Kurultay’ın gerçekleşmesinin yolunu açın; hep birlikte bir tarih yazalım!”

Örsan Öymen: Kılıçdaroğlu 13 yılda girdiği tüm seçimleri kaybetti