Nusret’e eski çalışanlarından ‘dekolte’ ve ‘ayrımcılık’ davası

Yayın tarihi: 27 Nisan 2023 Perşembe 10:35 am - Güncelleme: 27 Nisan 2023 Perşembe 10:35 am

Dünyaca ünlü restoran zinciri sahibi Nusret Gökçe‘ye eski çalışanları dava açtı. ABD medyasına konuşan çalışanlar ‘Nusret’in ayrımcılık yaptığını ve cinsiyetçi bir çalışma’ modeli olduğunu öne sürdü.

Dünyaca ünlü restoran zinciri sahibi Nusret Gökçe’nin eski çalışanları dava açtı.

Sözcü gazetesinin ABD medyasından aktardığı habere göre davacılar ‘Gökçe’nin restoranlarında cinsiyetçi bir atmosfer olduğunu ve çalışanların milliyetlerine göre ayrımcılık yapıldığını’ ve bazı kadınların ‘dekolte’ giymeye zorlandığı öne sürüldü. Gökçe iddialara yanıt vermedi.

Haberde “Insider’ın incelemeleri sonrasında Gökçe’nin ve restoranlarının daha karanlık bir yönü ortaya çıktı. İki şehirde açılan 7 davada konuşan 9 eski çalışan Gökçe’nin şöhret ve paraya takıntılı olduğunu söyledi. Eski çalışanlar emek sömürüsünün yanı sıra iş ortamında testosteron ağırlıklı bir çalışma kültürü olduğunu da söyledi” denildi. Insider’dan Sophia Ankel’e konuşan ve geçmişte Nusr-Et Miami’de rezervasyon sorumlusu olarak çalışan bir kadın “Size uygulanması gerekenden çok daha az saygı duyulduğunu hissediyorsunuz, saygı duyulmuyordu” dedi.

Nusret 3 milyonluk yemek fişi paylaştı

AYRIMCILIK İDDİASI

Bazı eski çalışanlar da Türk olmayan çalışanlara kötü muamele yapıldığını ve ayrımcılığa maruz kaldıklarını da öne sürdü. 2021’de dava açan Angelo Maher isimli bir eski çalışan “Covid-19 yasakları kalktıktan sonra daha önce çok iyi çalışmama rağmen beni yeniden işe almadılar. Türk çalışanları ise yeniden işe aldılar” dedi.

‘DEKOLTE GİYMEM İSTENDİ’

Nusr-Et New York’ta eskiden barda çalışan Elizabeth Cruz isimli bir kadın ise “Genel müdür işteki ilk günümde kısa etek, yüksek topuklu ve göğüs dekolteli giyinmemi istedi” yorumunu yaptı. Kendisine cinsiyetçi ve ırkçı söylemlerde bulunulduğuna dikkat çeken Cruz “O dönemde restoranda çalışan bir Türk kadın çalışan ise normal üniformasıyla geliyordu” yorumunu yaptı.

Nusret’in İstanbul’daki oteli İngiliz basınının gündeminde