Merdan Yanardağ Moskova’da 139 kişiyi öldüren teröristin İstanbul’dan gitmesine tepki gösterdi!

Yayın tarihi: 25 Mart 2024 Pazartesi 11:25 pm - Güncelleme: 25 Mart 2024 Pazartesi 11:25 pm

Haber: CEREN URAL

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Moskova’daki terör saldırısı sonrasında yakalanan bir teröristin Türkiye’den gitmesine tepki gösterdi. Yanardağ güvenlik güçlerinin İslamcı teröre karşı reflekslerini kaybettiklerini söyleyerek, “Bu iktidar bir tercihte bulunmak durumundadır. Terörün dini filan yok” dedi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da bir konser salonuna terör örgütü IŞİD tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 139 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonrası Ukrayna sınırında yakalanan teröristlerden birinin Türkiye’den geldiğini söylemesi gündem olmuştu. Söz konusu teröristin İstanbul’da gezdiği serpme kahvaltı yaptığı ve Fatih Camii’ne gittiği görüntülerin ortaya çıkmasının ardından TELE1 Genel yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ güvenlik güçlerinin İslamcı teröre karşı reflekslerini kaybettiğini söyledi.

Merdan Yanardağ olaylı maçı değerlendirdi: Fenerbahçe’siz Süper Lig olmaz

“İKTİDAR BİR TERCİHTE BULUNMALI”

Yanardağ bu kişilerin sınırdan geçerken kontrol edilmesiyle tespit edilebileceğini belirterek, “Bütün dikkatin sol örgütlere, PKK  terörüne yöneltildiği bir yerde güvenlik güçlerinin İslamcı terör konusundaki reflekslerinin nasıl köreldiğinin bir işareti bu. Bunlar takip edilmiyor mu? İstanbul’da Feridun Şemsettin’in paylaştığı fotoğraflar var. Serpme kahvaltı yapmış Fatih Camii’nde namaz kılmış… İstanbul’da aramızda dolaşmış. Silahsız, sivil aralarında çocukların olduğu bir topluluğu dini gerekçelerle referansını İslam’dan aldığını iddia eden teröristler öldürdü. Bunlardan biri İstanbul’dan gitti. Bu iktidar bir tercihte bulunmak durumundadır. Terörün dini filan yok. Terör eylemiyse teröristlere karşı felsefi tercihlerle hareket edemezsiniz. Savaşçı olmayan güçlere yönelik her türlü şiddet, saldırı terör eylemidir” ifadelerini kullandı

Kaynak: TELE1