Makamında köçek oynatan başkandan ‘Bartın’ açıklaması

Yayın tarihi: 16 Ekim 2022 Pazar 8:29 pm - Güncelleme: 16 Ekim 2022 Pazar 8:29 pm

Bartın’daki faciadan 10 gün önce Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil’in seçimi kazandıktan sonra makam odasında köçek oynattığı ortaya çıkmıştı. Hakan Yeşil Bartın’daki maden patlaması hakkında açıklama yaptı.

 

Bartın’da facianın yaşandığı maden ocağında çalışan işçilerin üyesi olduğu sendikanın başkanının da skandal görüntüleri ortaya çıktı.

Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil’in faciadan 10 gün önce (4 ekim), sendika seçimini kazandıktan sonra makam odasında davullu zurnalı eğlence düzenledi. Kutlamaya köçek çağıran Yeşil’in olayın ardından özür dilediği belirtildi. ZHaber’e konuşan Yeşil şunları söyledi:

“DUR DİYEMEDİK”

“Arkadaşlar köçekle birlikte geldi oynamaya başladılar biz de dur diyemedik. Evet o makamda Şemsi Denizer’in hatırası var, şehit madencilerimizin hatırası var, bütün genel başkanlarımızın hatırası var hepsine saygı duyuyoruz hatıralarına da sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ama dediğim gibi arkadaşlarımız seçim sonrası davul zurna ve köçekle geldi ve oynamaya başladılar. Bir anda olunca da yapamazsınız edemezsiniz demedik. Çıkıp da makamda oynamadık. 3-5 dakika eğlendiler sonra çıktılar. Bunu destekliyoruz olarak algılanmasın. Kamuoyundan özür dileriz”

Maden faciasından 10 gün önce sendika başkanı makam odasında köçek oynattı

PATLAMA HAKKINDA AÇIKLAMA

Hakan Yeşil Genel Maden İşçileri Sendikası’nın sosyal  medya hesabından yaptığı açıklamada “Kendi gelecekleri, çoluk çocuklarına katkı sağlamak ve ülkelerine hizmet etmek için buradaydılar. Bunun sonucunda da 41 arkadaşımız hayatını kaybetti. Kimse provakatif eyleme girmesin. Burada hayat söz konusu.” dedi.

Hakan Yeşil şu açıklamayı yaptı:

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’nde meydana gelen ve 41 maden işçisinin hayatını kaybettiği grizu
faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, GMİS Genel Sekreteri Ertan Kaya ile birlikte facianın meydana geldiği ocak önünde açıklamada bulundu. Genel Başkan Yeşil, 41 maden işçisini kaybetmenin derin üzüntüsü ve acısını yaşadıklarını söyledi. Faciayla ilgili yapılan incelemenin takipçisi olacaklarını ifade eden Genel Başkan Yeşil, “14 Ekim akşamı meydana gelen kazada 41 arkadaşımızı kaybettik.

Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum. Bu konu hakkında yapılacak, araştırılacak her şeyin içinde GMİS olacaktır. Sorumluları ve nedenleri hakkında tüm kamuoyu bilgilendirilecektir. Sendika olarak bunun takipçisi olacağız. Bugün itibariyle patlama olan ocağımız kapatılarak oradaki açık yangını söndürme çalışmalarına gidildi. En yakın zamanda bütün riskler ortadan kaldırıldıktan sonra da tekrar ocaklarımız üretime başlayacaktır.

Böyle bir kazanın özellikle teknolojik anlamda büyük imkanlara sahip olan Amasra bölgemizde yaşanması bizi ayrıca üzdü ve düşündürdü. Bunun sebep ve sonuçları en yakın zamanda araştırılarak bilgi verilecektir. Bizdeki gaz sensörleri dakika dakika saniye saniye kayıt altındadır. Yakında bununla ilgili çeşitli açıklamalar yapacağız.

Burada bilimsel bir sonuç ortaya koymadığımız sürece bir şey deme şansımız yok. Zaten çalışmalar başlatıldı. Adalet Bakanımız da geldi. 5 savcının işin içine girdiğini sorumlu ve sorumluların bir an önce ortaya çıkacağı konusunda çalışmaların başlatıldığını bildirdi. Arkadaşlarımız hayatını kaybetti. Kendi gelecekleri, çoluk çocuklarına katkı sağlamak ve ülkelerine hizmet etmek için buradaydılar. Bunun sonucunda da 41 arkadaşımız hayatını kaybetti. Kimse provakatif eyleme girmesin. Burada hayat söz konusu.”