Maden faciasından 10 gün önce sendika başkanı makam odasında köçek oynattı

Yayın tarihi: 15 Ekim 2022 Cumartesi 10:51 pm - Güncelleme: 15 Ekim 2022 Cumartesi 11:30 pm

Bartın’daki faciadan 10 gün önce Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil’in seçimi kazandıktan sonra makam odasında köçek oynattığı ortaya çıktı.

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı maden ocağındaki patlamada 41 madenci hayatını kaybetti. Göçük altında kalan işçiler saatlerce kurtarılamadı. Acılı madencilerin yakınlarının feryatları yürek dağlarken AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan patlama için ‘kader’ dedi.

Erdoğan madenci yakınının sorusuna yanıt veremedi: Nasıl ihmal oldu?

Facianın yaşandığı maden ocağında çalışan işçilerin üyesi olduğu sendikanın başkanının da skandal görüntüleri ortaya çıktı.

Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil’in faciadan 10 gün önce (4 ekim), sendika seçimini kazandıktan sonra makam odasında davullu zurnalı eğlence düzenledi. Kutlamaya köçek çağıran Yeşil’in olayın ardından özür dilediği belirtildi. ZHaber’e konuşan Yeşil şunları söyledi:

“DUR DİYEMEDİK”

“Arkadaşlar köçekle birlikte geldi oynamaya başladılar biz de dur diyemedik. Evet o makamda Şemsi Denizer’in hatırası var, şehit madencilerimizin hatırası var, bütün genel başkanlarımızın hatırası var hepsine saygı duyuyoruz hatıralarına da sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ama dediğim gibi arkadaşlarımız seçim sonrası davul zurna ve köçekle geldi ve oynamaya başladılar. Bir anda olunca da yapamazsınız edemezsiniz demedik. Çıkıp da makamda oynamadık. 3-5 dakika eğlendiler sonra çıktılar. Bunu destekliyoruz olarak algılanmasın. Kamuoyundan özür dileriz”