Mağdurlar Muslera, Arda Turan, Buse Terim… Dolandırıcılık davasının duruşma tarihi belli oldu!

Yayın tarihi: 26 Ekim 2023 Perşembe 11:36 am - Güncelleme: 26 Ekim 2023 Perşembe 11:36 am

Aralarında Fernando Muslera, Arda Turan Emre Belözoğlu, Selçuk İnan gibi futbol dünyasının ünlü isimlerinin yanı sıra yine ünlü teknik direktör Fatih Terim’in kızı Buse Terim’in de bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla bankacı Seçil Ersan hakkında açılan davanın duruşması 20 Kasım’da görülecek.

Özel bir bankanın Levent Büyükdere Caddesi’ndeki Şubesi’nde aralarında futbol dünyasının ünlü isimlerinin de bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla hakkında dava açılan bankacı Seçil Erzan ve 6 şüpheli 20 Kasım tarihinde hakim karşısına çıkacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ile Buse Terim, Buse Terim’in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak’ın kardeşi Emrah Çolak gibi 18 isim şikayetçi olarak yer aldı.

Seçil Erzan, Ali Yörük, Asiye Öztürk, Atilla Yörük, Hüseyin Eligül, Kerem Can ve Nazlı Can ise “şüpheli” sıfatıyla yer aldı.

Bankacı Seçil Erzan’ın “Özel Belgede Sahtecilik” ve “Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık” suçlarından 66 yıldan 216 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenirken; diğer şüphelilerin 3 yıldan 65 yıla kadar hapisleri istendi.

İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan’a hapis cezası aldıkları davadan beraat