İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan’a hapis cezası aldıkları davadan beraat

Yayın tarihi: 25 Ekim 2023 Çarşamba 2:31 pm - Güncelleme: 25 Ekim 2023 Çarşamba 2:31 pm

İstinaf, Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi hakkındaki iddiaları nedeniyle Gazeteci İsmail Küçükkaya ve Avukat Fidel Okan’a 1 yıl 4 ay 20’şer günlük hapis cezası veren yerel mahkemenin kararını bozdu. Küçükkaya ve Okan beraat etti.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, 2017 yılında FOX TV’deki Çalar Saat programında Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya’nın FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığını iddia etmişti.

Küçükkaya canlı yayında, “Ankara’da hala görev yapmakta olan bir bakanın eşinde Bylock çıktı. O bakanın öğrenir öğrenmez, eşinden ayrıldığı ortaya çıktı.” dedi.

HAPİS CEZASI ALDILAR

Küçükkaya ve Avukat Fidel Okan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya hakkındaki “ByLock” iddiaları üzerine yargılandıkları davada, 2018 yılında 1 yıl 4 ay yirmişer gün hapis cezası aldı.

Bu karar için Avukat Fidel Okan, istinafa gitti. İstinafa giden dosyada karar çıktı.

İSMAİL KÜÇÜKKAYA BERAAT ETTİ

Odatv’den Zeynep Çakır’ın haberine göre, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesi İstinaf Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını bozarak Küçükkaya ve Okan’ın beraatına hükmetti.

“ADALET TESİS EDİLDİ”

Avukat Fidel Okan, istinaf kararıyla ilgili, “Adalet topaldır, ağır ağır yürür, fakat gideceği yere er geç varır.” Türkiye’de hakimler Bangalor Yargı Etiği ilkelerine, Savcılar Budapeşte kurallarına, Avukatlar Havana ilkelerine uygun hareket etmeyi amaç edinirlerse adalete güven tekrar sağlanır. İlk derece mahkemesinin kararı sadece hatalı ve yanlış değildi yapılan yüzlerce haberle hakim etki altında kalarak bile bile hukuka aykırı karar vermişti. Katılmadığım bir canlı yayına katılmadığımın ispatı istenince davayı ve hakimi ciddiye almamıştım. Üst derece mahkemesinde hakkımda beraat kararı verileceğinden şüphem yoktu. Adalet tesis edilmiş oldu…” dedi.

İsmail Küçükkaya: Soylu döneminde araçlara verilen çakarlar toplanıyor