Kılıçdaroğlu’ndan İstanbul çıkarması! İttifak arayışında mı?

Yayın tarihi: 23 Ekim 2023 Pazartesi 7:43 am - Güncelleme: 23 Ekim 2023 Pazartesi 7:43 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu, İstanbul’da Altılı Masa’yı oluşturan partilerin il ve ilçe yöneticileriyle 3 ayrı toplantı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine Altılı Masa oluşumutla ittifak olarak giren partilerden ‘ittifak bitti’ açıklamaları gelirken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sürpriz bir hamle geldi. Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre, Kılıçdaroğlu, İstanbul’a gelerek altılı masayı oluşturan partilerin örgüt yöneticileri ile üç ayrı toplantıda bir araya geldi. Görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP’li Gürsel Tekin de katıldı.

DİĞER PARTİLER ÇAĞRI YAPTI

Görüşmenin diğer partilerin çağrısı üzerine gerçekleştiği öğrenildi. Toplantıya katılan, il ve ilçe yöneticileri, örgütte öne çıkan isimler gizli tutuldu.

Kılıçdaroğlu, görüşmede, “Sandıkta ve tabanda ittifak kurmayı” hedeflediğini aktardı. Görüşmeye katılan isimlerin ise Kılıçdaroğlu’na, “İttifak devam etmeli, vatandaştan gelen talepler de bu yönde. Siz elinizden geleni yaptınız, size haksızlık yapılıyor” dedikleri öğrenildi. Kılıçdaroğlu da ittifakın sürmesi için gösterdikleri çabalar için katılımcılara teşekkür etti. Doğru ittifakla ve isimlerle kazanılamayacak il olmadığını vurguladı.

Kılıçdaroğlu’nun mesajı sonrası Dışişleri’nden ‘yabancı asker’ açıklaması