Katar’daki görüntüler tepki çekti! “Araplar da oy kullanıyor”

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2023 Pazar 4:25 pm - Güncelleme: 21 Mayıs 2023 Pazar 4:28 pm

Gazeteci Murat Ağırel Katar’ın Doha sehrindeki Türk büyükelçiliğinde Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy kullanan kişilerin yer aldığı bir görüntü paylaştı. Görüntüde çok sayıda Arap uyruklu kişinin oy kullandığı görülürken, Türkiye’de yaşayan yurttaşlar söz konusu görüntüye tepki gösterdi.

Türkiye’de ve yurt dışında kullanılan oylar sonucunda 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar yüzde 50’yi geçemeyince seçim ikinci tura kaldı. 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan yarışacak.

İkinci tur seçimi için yurt dışındaki seçmenlerin oy kullanma işlemi başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanılan Katar Doha’daki büyükelçilikteki kaydedilen görüntüler tepki çekti. Gazeteci Murat Ağırel’in paylaştığı görüntüde, Arap uyruklu çok sayıda seçmenin Türkiye’nin kaderinin belirleneceği seçimlerde oy kullandığı görüldü.

Ağırel, paylaşımına “Burası Katar Doha Türk Büyükelçiliğimiz. Türk vatandaşlarının yanı sıra Araplardan da Türkiye’deki seçimlere yoğun katılım var!” notunu düştü.

Kılıçdaroğlu’nu destekleyen ülkelerde seçime yoğun katılım