Kılıçdaroğlu’nu destekleyen ülkelerde seçime yoğun katılım

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2023 Pazar 1:07 am - Güncelleme: 21 Mayıs 2023 Pazar 1:07 am

Haber: Yılmaz Polat-TELE1 Washington Temsilcisi

İlk turda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlunu destekleyen ülkelerde ikinci turda oy verme yoğunluğu yaşanıyor.

ABD ve Kanada’dan gelen ilk görüntülerde seçmenlerin uzak mesafelerden seçim sandıklarının bulunduğu bölgelere akın ettiği görülüyor.

ABD’de Kaliforniya, Washington ve New York bölgelerin yaşayan Türklerin sandıklarda uzun kuyruklar oluşturduğu bildiriliyor.

Seçmenlerin yağışlı hava şartlarına rağmen saatlerce yağmur altında bekleyerek oy kullandığı belirtiliyor.

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; ‘San Francisco’dan yola çıkan arkadaşlarımız 7 saatlik yoldan sonra Los Angeles’a vardılar. Oylarını birazdan kullanacaklar’ dedi.

Özcan, Kılıçdaroğlu’nun bir mesaj yollayarak, ‘herkese yürekten teşekkürler, saygılar, sevgiler’ dediğini duyurdu.

YSK, bazı ülkelerde kısalttığı yurt dışı oy verme süresini itirazlar sonrası yeniden uzatmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun açık ara en çok oyu aldığı ABD ve Kanada gibi ülkelerde ikinci tur için sadece 20-21 Mayıs’ta oy kullanılabilmesi kararı CHP’nin itirazı üzerine 20-24 Mayıs olarak değiştirilmişti.

Dokuz oy verme noktası olan Amerika’da, ilk turda Kılıçdaroğlu’na yüzde 80’in üzerinde oy çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilen oy ise yüzde 16’nın biraz üzerindeydi.

Erdoğan Kılıçdaroğlu ile kamera karşısında tartışmaktan neden kaçınıyor?