Kapattıkları üniversiteleri yeniden açtılar! Seçimlerde ‘öğrenci’ bilmecesi

Yayın tarihi: 31 Mart 2023 Cuma 10:44 am - Güncelleme: 31 Mart 2023 Cuma 10:44 am

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın açıklamalarının ardından üniversiteler 3 Nisan itibarıyla uzaktan eğitimden hibrit modeline geçiş yapacak. Eğitim Sen’den Sinan Muşlu söz konusu kararla ilgili, “Seçimlerde oy kullanacak genç seçmen nüfusu dikkate alındığında bu kararın onlara zorluk çıkarmaktan öte bir şey olmadığı açıktır” dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından uzaktan eğitime geçiş yapan üniversitelere ilişkin alınan yeni kararları dün açıkladı.

Özvar, 3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla isteyen öğrencilerin devam zorunluluğu şartı olmadan derslere yüz yüze katılabileceğini duyurdu. Özvar’ın açıklamasının ardından üniversitelerin hibrit eğitime geçiş yapacağı kesinleşirken, şehir dışında eğitim gören öğrencilerin seçimde nasıl oy kullanacakları yine merak konusu oldu.

ÖĞRENCİLERE 2 NİSAN’A KADAR SÜRE TANINDI

Cumhuriyet’ten Sena Tufan’ın haberine göre, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimlerde oy kullanmak isteyen öğrenciler için ise 2 Nisan’a kadar süre verildi. Öğrenciler e-devlet üzerinden ya da nüfus müdürlüğüne giderek kaldığı evi adresi haline getirebilecek.

Üniversiteler yüz yüze eğitime dönüyor

“BU KADAR GEÇ DUYURMAK LİYAKATSİZLİĞİ VE KEYFİLİĞİ GÖSTERİYOR”

Özvar’ın açıklamalarını Cumhuriyet’e değerlendiren Eğitim Sen Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Sinan Muşlu, “3 Nisan’da okulların açılmasını 30 Mart’ta duyurmak, çalışmaların nasıl liyakatsiz ve keyfi şekilde yürütüldüğünü gösteriyor. Seçimlerde oy kullanacak genç seçmen nüfusu dikkate alındığında bu kararın onlara zorluk çıkarmaktan öte bir şey olmadığı açıktır” dedi.

“HOCALARA AĞIR MESAİ”

Muşlu, “Hocalarımız yüz yüze eğitim verirken çevrimiçi anlatım da yapacak. YÖK’e, sınıflarda gerekli altyapı var mı diye sormak gerekir. Ne yazık ki olmadığını biliyoruz. Bunun bilim emekçileri için nasıl ağır bir mesaiye dönüşeceğinin farkındalar mı? Bir an önce tamamen yüz yüze eğitime başlanmalıdır” diye konuştu.