İsrail’den vatandaşlarına ‘yurt dışı’ uyarısı! “Yahudi sembollerin göstermekten kaçının”

Yayın tarihi: 4 Aralık 2023 Pazartesi 9:17 pm - Güncelleme: 4 Aralık 2023 Pazartesi 9:18 pm

Gazze’ye yönelik saldırıları devam eden İsrail, vatandaşlarına yurt dışı seyahatlerine yönelik uyarıda bulundu. Antisemitizmin dünya genelinde arttığının belirtildiği açıklamada İngiltere, Fransa ve Almanya dahil olmak üzere Batı Avrupa’daki birçok ülke için uyarı seviyesi 2’ye yükseltildi.

İsrail yönetimi İngiltere, Fransa ve Avustralya dahil çeşitli ülkelere ilişkin seyahat uyarısını güncelleyerek, vatandaşlarına zorunlu olmadıkça yurt dışı seyahatlerinden kaçınmaları çağrısı yaptı.

İsrail yönetimi, vatandaşlarına zorunlu olmadıkça yurt dışı seyahatlerinden kaçınmaları çağrısı yaptı. İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada “İsraillilere ve Yahudilere yönelik şiddet olaylarının ve antisemitizmin dünya genelinde arttığı” ifade edildi. Açıklamada, İsraillilerden seyahatleri sırasında önlemlerini artırmaları istendi.

‘EK ÖNLEM’ TAVSİYESİ

Buna göre, İngiltere, Fransa ve Almanya dahil Batı Avrupa’daki birçok ülke, Arjantin ve Brezilya dahil Güney Amerika’daki bazı ülkeler ile Avustralya ve Rusya’ya ilişkin seyahat uyarı seviyesi 2’ye yükseltildi. Bu ülkelerde bulunan İsrail vatandaşlarına da ek önlemler almaları tavsiye edildi.

Açıklamada, yurt dışına seyahat etme zorunluluğunun gözden geçirilmesi çağrısı yapılırken, ‘Arap ülkeleri, Ortadoğu, Kuzey Kafkasya ve İran’a komşu ülkeler başta olmak üzere seyahat uyarısı olan ülkelere seyahatin ertelenmesi’ uyarısı yenilendi.

“İSRAİL VE YAHUDİ SEMBOLLERİNİ GÖSTERMEKTEN KAÇININ”

Ayrıca, ‘gösteri ve protestolardan uzak durulması, tetikte olunması ve etrafta olup bitenlere dikkat edilmesi’ tavsiye edilen açıklamada, İsraillilerden, ‘İsrail ve Yahudi sembollerini açıkça göstermekten kaçınmaları’ istendi.

İsrail’den Gazze’deki 2 okula hava saldırısı! 50’den fazla ölü

Kaynak: AA