İsrail’den Gazze’deki 2 okula hava saldırısı! 50’den fazla ölü

Yayın tarihi: 4 Aralık 2023 Pazartesi 7:13 pm - Güncelleme: 4 Aralık 2023 Pazartesi 10:36 pm

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin sona ermesinin ardından bölgeden yeniden bombardıman sesleri yükseliyor. İsrail savaş uçakları ile topçuları tarafından Gazze’deki iki okula düzenlenen saldırılar sonucu en az 50 Filistinli hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

Filistin resmi ajansı WAFA’da yer alan haberde, İsrail’in Şehit Esad Saftavi Okulu ile Salahaddin Okulu’nu hedef aldığı belirtildi. Ölen 50 Filistinliden birçoğunun cenazesi ile yaralı yüzlerce sivil Baptist Hastanesi’ne getirildi.

Haberde, sivil savunma ekiplerinin, bölgeye yoğun topçu atışlarının devam etmesi sebebiyle okullara ulaşmakta büyük zorluk yaşadığı ifade edildi.

Söz konusu iki okulun sığınma merkezlerinin bakım ve giderlerinin Cezayir el-Bereket Cemiyeti tarafından karşılandığı kaydedildi.

CAN KAYBI 15 BİN 899’A YÜKSELDİ

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 376 artarak 15 bin 899’a yükseldiği belirtildi. İsrail’in saldırılarında 283 sağlık personeli öldürüldü, 56 ambulans kullanılmaz hale geldi, 56 sağlık kuruluşu yıkıldı, 20 hastane ve 46 sağlık ocağı hizmet dışı kaldı

FDHKC’den “İsrail fosfor bombası kullanıyor” iddiası!

Kaynak: TELE1