İsmail Kartal: Oosterwolde’nin pozisyonu net penaltıydı ama verilmedi

Yayın tarihi: 24 Şubat 2024 Cumartesi 10:11 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2024 Cumartesi 10:13 pm

İsmail Kartal, Fenerbahçe’nin 2-1’lik Kasımpaşa galibiyetinin ardından tartışmalı penaltı pozisyonuyla ilgili açıklama yaptı. Çağlar Söyüncü’nün kendisine pozisyonla ilgili temas olduğunu söylediğini açıklayan Kartal, “Çağlar ‘hocam oyuncunun eline temas etti etmese ben vuracaktım arka direkte’ dedi. Oosterwolde’nin pozisyonu ise net penaltıydı, verilmedi” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Süper Lig’in 27. haftasında alınan 2-1’lik Kasımpaşa galibiyetinin ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Sarı lacivertli takımın uzatma dakikalarında kazandığı tartışmalı penaltı pozisyonuyla ilgili konuşan Kartal, “Çağlar ‘hocam oyuncunun eline temas etti, etmese ben vuracaktım arka direkte’ dedi. Oosterwolde’nin pozisyonu ise net penaltıydı, verilmedi” ifadelerini kullandı.

Kartal’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

-Kasımpaşa takımının son haftalarda iyi futbol oynadığından bahsetmiştim. İlk yarı itibarıyla 3. Bölgeye yerleşemedik, istediğimiz gibi oynayamadık. Ama 2 tane çok net pozisyonumuz vardı.

-Devre arasında oyunun gidişatına göre nasıl değişiklik yapacağımızı planladık. Gol yedik. Golden sonra hamlemizi yapıp üstünlüğü ele aldık. Hafta içi taraftarlarımızla yaptığımı görüşmelerde, gol yesek de kaçırsak da destek vereceklerine yönelik görüştük. Taraftarlarımıza maç sonuna kadar oyuncularımızı destekledikleri için teşekkür ediyorum. 1-0 geriye düşmemize rağmen oyundan kopmadık bilakis oyunu elimize aldık. Rakibe bir tane net pozisyon vermedik. Bizim 6-7 tane net pozisyonumuz var.

Kartal, kaçan penaltılarla ilgili sorulan bir soruya ise “Her hafta birçok oyuncumuzla penaltı çalışıyoruz” yanıtını verdi.

“OOSTERWOLDE’NİN POZİSYONU NET PENALTI”

-Net penaltımız var verilmeyen. Çağlar ‘hocam oyuncunun eline temas etti etmese ben vuracaktım arka direkte’ dedi. Oosterwolde’nin pozisyonu ise net penaltıydı, verilmedi.

KRUNİC AÇIKLAMASI

-Krunic bu değil. Çok daha iyi olacağına inanıyoruz. Hala oyunumuzla ilgili bir adaptasyon süreci var.

ŞAMPİYONLUK REKABETİ

-Şu anda her iki takımda uzun yıllardır böyle bir yarış, şampiyonluk mücadelesi vermemişti. Bu futbol adına güzel bir şey. Ancak hangi takımın avantajlı olduğunu söylemem doğru olmaz. Sonuçta her iki takımda güzel mücadele ediyoruz. Sonuna kadar bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum.

Fenerbahçe geriye düştüğü maçta uzatmalarda güldü

Kaynak: TELE1