Fenerbahçe geriye düştüğü maçta uzatmalarda güldü

Yayın tarihi: 24 Şubat 2024 Cumartesi 9:03 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2024 Cumartesi 9:22 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında sahasında Kasımpaşa’yı ağırladı. Sarı lacivertli ekip 1-0 geriye düştüğü maçtan 2-1 galip ayrıldı.

Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe ile Kasımpaşa Ülker Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Sarı lacivertli ekip, 1-0 geriye düştüğü maçta 64’üncü dakikada Mert Hakan Yandaş’ın frikik golü ve uzatma dakikalarından Batshuayi’nin penaltıdan bulduğu golle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Fenerbahçe, bu galibiyetle birlikte ligdeki puanını 70’e yükseltti. Sarı lacivertlile maç fazlasıyla ligde Galatasaray’ın 1-0 önüne geçerek yeniden zirveye oturdu. Galatasaray, pazartesi günü sahasında Antalyaspor’u ağırlayacak.

İSMAİL KARTAL’DAN SÜRPRİZ 11

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maça sürpriz bir 11’le çıktı. 62 yaşındaki deneyimli çalıştırıcı, uzun bir aradan sonra Mert Hakan Yandaş’a ilk 11’de şans verirken, Szymanski’yi iste yedek kulübesinde tuttu.

OOSTERWOLDE SOLDA, FERDİ SAĞDA

Kartal, kalede Dominik Livakovic’i oynatırken savunmada Çağlar Söyüncü ve Alexander Djiku’yu oynattı. Kartal bu maçta Jayden Oosterwolde’ye sol bekte, Ferdi Kadıoğlu’na ise sağ bekte şans verdi. Orta sahada Rade Krunic, İsmail Yüksek, Cengiz Ünder, Mert Hakan Yandaş ve Dusan Tadic yer alırken, hücum hattının en ilerisinde ise yine Edin Dzeko ilk 11’de yer aldı.

FENERBAHÇE’DE 4 EKSİK

Fenerbahçe, maçta 4 futbolcusundan yararlanamadı. Sarı-lacivertli ekipte sakatlığı bulunan Joshua King’in yanı sıra sakatlığı atlatan ancak riske edilmeyen Fred, maç kadrosuna yer almadı. Öte yandan İrfan Can Kahveci ve Bright Osayi-Samuel de sakatlıkları nedeniyle maç kadrosundan çıkarıldı. Kulüp yarın her iki futbolcunun sakatlıklarıyla ilgili bilgilendirme yapacak.

MERT HAKAN YANDAŞ SAHNEDE

İlk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlanan maçta, gol perdesini Kasımpaşa açtı. Konuk ekip, 58’inci dakikada Porozo’nun golüyle 1-0 öne geçti. Ancak Fenerbahçe’den Kasımpaşa’ya yanıt gecikmedi. Ferdi Kadıoğlu’na yapılan faul ile serbest vuruş kazanan Fenerbahçe’de 64’üncü dakikada topun başına Mert Hakan Yandaş geçti. Yandaş, ceza alanın sol tarafından yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.

UZATMALARDA PENALTI GOLÜYLE GALİBİYET GELDİ

Fenerbahçe’de VAR incelemesinin ardından uzatma dakikalarında kazanılan penaltıda topun başına Batshuayi geçti. Batshuayi’nin penaltısını rakip takım kalecisi Ali Emre Yanar çıkardı. Ancak dönen topta Batshuayi topu ağlarla buluşturarak skoru 2-1’e getirdi. Karşılaşma bu skorla sona erdi.

Sarı lacivertli ekip Süper Lig’de önümüzdeki hafta Hatayspor deplasmanına konuk olacak.

Editör notları:

*İsmail Kartal, geçen maçta etkili bir performans sergileyen Mert Hakan Yandaş’ı bugün ilk 11’e alarak ödüllendirdi. Zaman zaman maç eksiği hissedilen Yandaş, Kasımpaşa’nın golünün ardından frikikten ağları gördü. Yandaş, golünü İsmail Kartal’a koşarak kutladı.

*Büyük beklentilerle transfer edilen ancak bu beklentiyi karşılayamayan Krunic, maçta yaptığı bireysel hatalarla yine taraftarın hedefi oldu. Krunic, Kasımpaşa’nın golünün ardından oyundan alınırken Saracoğlu’nda yoğun bir ıslık sesi yükseldi.

*Sürpriz bir 11’le sahaya çıkan Kartal, maçta yaptığı değişiklerle de ezber bozdu. 62 yaşındaki hoca, sağ kanatta görev yapan Cengiz Ünder’in yerine ikinci yarıda Szymanski’yi aldı. İrfan Can’ın sakatlığında Szymanski ilk kez sağ kanatta forma şansı buldu.

*Kartal, Krunic’in yerine Mert Hakan’ı çekerek Serdar Dursun’u oyuna aldı. Dursun’un ardından Dzeko’nun yerine Batshuayi’de oyuna girdi. Kartal, maçın geri kalanında rakibine karşı iki forvetle oynadı.

*Fenerbahçe’nin sezon başından bu yana en büyük kozlarından biri olan Ferdi Kadıoğlu, maçta yine mücadeleci kimliğiyle öne çıktı. Ferdi, orta sahadan aldığı toplarda yaptığı driplingler ile rakip takıma kritik tehditler oluşturdu. Fenerbahçe, attığı ilk golü de Ferdi’nin kazandırdığı duran toptan buldu.

*Fenerbahçe bugün karşılaşmaya yine kapalı gişe çıktı. Taraftarlar, maçın sonuna kadar desteğini sürdü. Taraftarın coşkusu şampiyonluğa olan inancı net bir şekilde gösterse de sahadaki Fenerbahçe bu görüntüyü veremedi. Fred’in yokluğunda puan kayıpları yaşayan sarı lacivertli ekip, bu maçta da orta saha üstünlüğünü eline almakta güçlük yaşadı. Fenerbahçe’nin erken gollerle rakiplerini bunalttığı oyun sahada yoktu. Ligin başında takımını rahat bir şekilde izleyen taraftarların görüntüsü, son haftalarda stresli bir havaya büründü.

Fenerbahçe’de İrfan Can şoku!

Kaynak: TELE1