İddia: “Değişim” toplantısına katılan Özgür Özel ve Gökhan Günaydın’ın istifası istenebilir

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 1:20 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 1:29 pm

CHP’de seçimlerin ardından başlayan “değişim” tartışmalar sürüyor. CHP içerisindeki tartışmalar devam ederken “değişim” istediğini her fırsatta dile getiren İmamoğlu’nun başkanlığındaki Zoom toplantısının sızdırılması Türkiye’nin gündemine oturdu. Öte yandan gazeteci Fikret Bila, İmamoğlu’nun toplantısına katılan isimlerden Özgür Özel ve Gökhan Günaydın’ın istifasının istenebileceğini yazdı.

Seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) “değişim” çağrısı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığındaki Zoom toplantısının sızdırılması Türkiye’nin gündemine oturdu. Gazeteci Fikret Bila, sızdırılan toplantı sonrası CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın’ın istifasının istenebileceğini yazdı.

“ÇEKİŞMELİ BİR DURUMA DOĞRU GİDİYOR”

Fikret Bila, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“CHP bir iç mücadeleye girmiş durumda. Süreç kurultaya kadar devam edecektir. Kasım’da kurultay toplanabilir. Kılıçdaroğlu aday gösterilecek. İmamoğlu’nun aday olma niyeti olduğunu biliyoruz. Böyle çekişmeli bir duruma doğru gidiyor. Toplantıya katılan isimlerin 2’si hariç hepsi CHP’yi Kılıçdaroğlu ile yürüten, son seçimden sonra istifası istenen isimler. Bu isimlerin yeniden görev almadıkları için tepki gösterdikleri gibi bir değerlendirme yapılıyor ve tutumları etik bulunmuyor.

“BUNLARI KILIÇDAROĞLU ADAY GÖSTERDİ”

Bu toplantıya katılanlar içinde Gökhan Günaydın grup başkanvekili seçildi. Bunları Kılıçdaroğlu aday gösterdi. Kılıçdaroğlu’na karşı hareket içinde olmak ve bu koltuklarda oturmak uygun olmaz düşüncesiyle Özel ile Günaydın’ın istifa etmeleri istenecek. Eğer kendileri istifa etmezse Meclis grubu bir güvenoyu talep ederek bu iki ismin görevi bırakmalarını sağlayabilir dediler.

“KLASİK BİR CHP MÜCADELESİ YAŞIYORUZ”

Kurultay süreci devam ederken imza toplamayı da uygun bulmuyor Genel Merkez. Henüz Ekrem Bey’e yakın olan muhalif grup delegelerde ağırlık bir sayı yok. Süreç bittiğinde Kemal Bey’e yakın bir delegasyon çıkabilir. Ekrem Bey bir hareket başlattı, bir yola çıktım geri dönmem dediğini temas ettiğim insanlardan duyuyorum. İmamoğlu, İBB adayı olacak mı olmayacak mı? Belki aday olur, CHP Genel Başkanlığına aday olmaz ve kendisine yakın bir ismin olmasını sağlayabilir deniyor. Klasik bir CHP iç mücadelesi yaşıyoruz.”

Kılıçdaroğlu: CHP’nin değişime değil yenilenmeye ihtiyacı var!