İBB’den Ramazan’da gıda kolisi ve alışveriş kartı desteği: Nasıl başvuruluyor?

Yayın tarihi: 5 Mart 2024 Salı 12:35 pm - Güncelleme: 5 Mart 2024 Salı 12:35 pm

İBB, Ramazan ayında sıkıntıdaki dar gelirlilere destek sağlamak için devreye girdi. Yardımlara sosyalyardim.ibb.gov.tr adresinden başvurabiliyor.

Ekonomik krizin derinden etkilediği dar gelirliler yeni bir Ramazan’a hazırlanırken, ateş pahası ürünlere erişimde güçlük yaşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de sıkıntıdaki dar gelirlilere bir miktar destek sağlamak için devreye girdi.

İBB Sosyal Hizmet Şube Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, İstanbul’da ihtiyaç sahibi 100 bin aileye 2000 TL’lik market kartı desteği sağlıyor. İstanbullular söz konusu market kartlarını 1100’ün üzerinde farklı makette rahatlıkla kullanabiliyor. Market kartları dışında yine temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken 100 bin haneye gıda kolisi yardımı yapılıyor. İçerinde 14 kalem malzeme bulunan gıda kolileri Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelere ulaştırılıyor. Bunların yanında 110 bin haneye 2000 TL’lik nakit desteği de devam ediyor.

İhtiyaç sahipleri yardım talepleri için sosyalyardim.ibb.gov.tr adresine başvurabiliyor. Aynı zamanda 153 Çözüm Merkezi üzerinden de başvurular gerçekleştirilebiliyor.

Ramazan pidesinde ‘gramaj oyunu’: 15 TL’ye satılabilecek mi?

Kaynak: TELE1