‘Hatay Özerk Yönetimi’ hesabıyla ilgili İletişim Başkanlığı’ndan açıklama

Yayın tarihi: 19 Haziran 2023 Pazartesi 4:56 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2023 Pazartesi 4:56 pm

İletişim Başkanlığı Twitter’dan yapılan ‘Hatay Özerk Yönetimi kuruldu ve başkanlığını Ebu Hassan Saidi devraldı’ şeklindeki iddiayı yalanladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, ‘Hatay Özerk Yönetimi’ adlı Twitter hesabından yapılan paylaşımları yalanladı.

‘FOTOĞRAFTAKİ KİŞİ DUBAİ’NİN VELİAHT PRENSİ’

“Bahse konu sosyal medya hesabının tamamen kamuoyunu provoke etme amacıyla açılarak paylaşımda bulunduğu tespit edilmiştir. Provokatörlere itibar etmeyiniz” denilen açıklamanın tamamı şöyle:

“Bahse konu sosyal medya hesabının tamamen kamuoyunu provoke etme amacıyla açılarak paylaşımda bulunduğu tespit edilmiştir. Sosyal medya hesabından, “Başkanlık görevine Ebu Hassan Saidi getirildi” iddiasıyla paylaşılan fotoğraftaki kişi de Dubai’nin Veliaht Prensi Hamdan bin Muhammed’dir.

Ayrıca FETÖ’nün sosyal medyadaki propaganda hesaplarının, 14 saat önce paylaşım yapmaya başlayan bahse konu sosyal medya hesabını hızla yaymaya çalıştığı belirlenmiştir.

Sosyal medya hesabı ve kullanıcısıyla ilgili gerekli işlemlerin yapılması için ilgili kurumlar bilgilendirilmiştir ve süreç takip edilmektedir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü tartışmaya açmaya ve milletimizi provoke etmeye çalışan bu gibi sosyal medya hesaplarına ve paylaşımlarına itibar edilmemelidir. ‘Hatay Özerk Yönetimi kuruldu ve başkanlığını Ebu Hassan Saidi devraldı’ iddiası doğru değildir.”

AYM’den HDP kararı!

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasında sürpriz görüşme

Milyonların gözleri bu toplantıda! Asgari ücret tespit toplantısından sonuç çıkmadı