Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasında sürpriz görüşme

Yayın tarihi: 19 Haziran 2023 Pazartesi 11:57 am - Güncelleme: 19 Haziran 2023 Pazartesi 2:11 pm

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Millet İttifakı’nı destekleyen Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, CHP Genel Merkezi’nde Kemal Kılıçdaroğlu’na ziyarette bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet, saat 11.45’te Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

Özdağ ve beraberindeki heyeti CHP Sözcüsü Faik Öztrak karşıladı. İki isim, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin ardından ilk kez yüz yüze görüştü.

“İADE-İ ZİYARETTE BULUNDUK”

Özdağ, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Sayın Genel Başkan, seçim sürecinde iki kez Zafer Partisi’ni ziyaret etmişti. Hem iade-i ziyarette bulunmak, hem de seçimi değerlendirdik. Kendisinden geçen hafta randevu istedim. Güzel bir ziyaret oldu” ifadelerini kullandı.

“YEREL SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRDİK”

Kılıçdaroğlu ise, “Sayın Genel Başkan’la güzel bir görüşme oldu. Türkiye’yi, seçimleri, seçim sonuçlarını, yerel seçimleri değerlendirdik” dedi.

İki lider, yerel seçimlerde birlikte hareket etme ihtimallerine yönelik soruyu ise cevapsız bıraktı.

Görüşme nedeniyle saat 13.00’da başlaması planlanan CHP MYK 1 saat ertelendi.

ÖZDAĞ KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan önce bir araya gelen Özdağ ve Kılıçdaroğlu arasında 7 maddelik bir protokol imzalanmış, bunun üzerinde Özdağ 2. turda Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı vermişti.

Ümit Özdağ: Abdüllatif Şener CHP’den aday olsam da Zafer Partisi’ne oy veririm dedi