Güneye doğru genişliyorlar: BRICS’den altı ülkeye resmi davet

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2023 Perşembe 12:18 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2023 Perşembe 12:18 pm

BRICS ülkeleri; Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri, Etiyopya, İran, Mısır ve Suudi Arabistan’a resmi katılım daveti gönderdi.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’dan oluşan BRICS ülkeler topluluğu, Güney Afrika ev sahipliğinde bir zirve gerçekleştirdi.

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri, Etiyopya, İran, Mısır ve Suudi Arabistan’a resmi katılım daveti gönderdiklerini açıkladı.

Cyril Ramaphosa, “BRICS çok çeşitli uluslardan oluşan bir gruptur. Farklı görüşlere sahip ancak daha iyi bir dünya için ortak vizyona sahip ülkelerin eşit ortaklığıdır. Beş BRICS üyesi olarak, BRICS genişleme sürecinin yol gösterici ilkeleri, standartları, kriterleri ve prosedürleri üzerinde anlaşmaya vardık. Bu genişleme sürecinin ilk aşaması konusunda fikir birliğine vardık. Arjantin Cumhuriyeti, Mısır Arap Cumhuriyeti, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti, İran İslam Cumhuriyeti, Suudi Arabistan Krallığı ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni 1 Ocak 2024’ten itibaren BRICS’in tam üyesi olmak için davet etmeye karar verdik” şeklinde konuştu.

BRICS Afrika’ya gidiyor: Yeni birlik yeni üyelerle doldurulabilir