Futbol efsanesi Paul Gascoigne’nin dramı! Evsiz olduğunu ve ‘Adsız Alkolikler’e geri döndüğünü açıkladı

Yayın tarihi: 6 Mart 2024 Çarşamba 12:12 pm - Güncelleme: 6 Mart 2024 Çarşamba 12:12 pm

Bir süredir alkol bağımlılığı ve akıl sağlığıyla mücadele eden futbol efsanesi Paul Gascoigne artık evsiz olduğunu ve ‘Adsız Alkolikler’e geri döndüğünü açıkladı.

Bir zamanlar İngiltere Premiere Lig’de fırtına gibi esen New Castle United ile yılın futbolcusu ödülünü alan, Tottenham ile şampiyonluk yaşayan futbolun efsane ismi Paul Gascoigne bir süredir alkol bağımlılığıyla mücadele ediyordu. Paul Gascoigne son yaptığı açıklamada artık evinin olmadığını menajerinin evinde kullanılmayan bir odada kaldığını söyledi.

Attığı golle Dünya Kupası’nı getirmişti! Almanya’nın efsanesi Brehme hayatını kaybetti

İngiltere’de bir podcast yayınına katılan Paul Gascoigne 2004 yılında kariyerini noktaladıktan sonra hayatının kontrolden çıktığını söyledi. Gascoigne yayında ” Oynamayı bitirdiğimde işin içki tarafı daha da arttı. Hiçbir menajeri, oyuncuları veya tanıdığınız taraftarları hayal kırıklığına uğrattığımı sanmıyorum.” dedi.

“ADSIZ ALKOLİKLERDEN YARDIM İSTEDİ”

Gascoigne  2014 yılında alkol bağımlılığı nedeniyle yedinci kez rehabilitasyona gitti ve Southampton’da ayda 6.000 sterlinlik bir kliniğe gitti. Daha sonra da 20 bin sterlinlik bir başka tedavi aldı. Bu sürecin sonunda bir süre alkolden uzak kalmayı başaran  Gascoigne ‘şeytanların’ onun yakın zamanda tekrar ziyaret etmeye başladığını söylediği ve dünya çapında alkol bağımlılığıyla mücadele eden bir sivil toplum kuruluşu olan Adsız Alkolikler’den yardım istedi.

İLK EŞİNE ŞİDDET UGULAMIŞ

İlk eşi Sheryl’e şiddet uyguladığını itiraf eden üç çocuk babası Gascoigne  u anda Dorset Poole’da menajeri Katie Davies’in evinde kullanmadığı bir odada yaşıyor. Gascoigne evsiz kaldıktan sonra Katie’yi ağlayarak aradığını ve yardım istediğini söyledi.

6 KAHVE VE FUTBOL

Gascoigne artık sabahları uyandıktan sonra sabah 10’a kadar altı kahve içtiğini ve sürekli olarak televizyonda çok özlediği futbolu izlediğini söyledi.

KOMŞULARIN ALKOL BIRAKTIĞINA İNANIYOR

Akıl sağlığıyla da mücadele eden Gascoigne zalim komşularının Katie’nin evinin önün e alkol şişeleri bıraktığına inanıyor. Gascoigne  bu durum için de “Sanırım pes edeceğim zaman tahta bir kutunun içinde olduğum zaman olacak. Bunun dışında mücadeleye devam edeceğim.” diyor.

 

Kaynak: TELE1