Filistin’in cesur kızı Ahed Tamimi de serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 30 Kasım 2023 Perşembe 7:44 am - Güncelleme: 30 Kasım 2023 Perşembe 8:08 am

Filistin’in cesur kızı olarak tanınan ve İsrail tarafından hapishanede tutulan Ahed Tamimi, rehine takası mutabakatı kapsamında serbest bırakıldı. İsrail ordusu yaptığı açıklamada, Hamas’la ateşkesin “arabulucuların rehineleri serbest bırakma sürecini sürdürme çabaları ışığında ve anlaşma şartlarına tabi olarak” devam edeceğini söyledi.

İsrail ile Hamas arasında esir takası kapsamında 24 Kasım’da başlayan Gazze’deki çatışmalara “insani ara” verilmesi 6. gününü tamamladı. Bu kapsamda, İsrail ile Hamas arasında esir takasları gerçekleştirildi.

AHED TAMİMİ DE SERBEST

Filistinli 14 kadın ve 16 çocuğun yer aldığı, Batı Şeria’dakileri taşıyan Kızılhaç konvoyu, gece geç saatlerde Ofer Askeri Hapishanesi’nden ayrıldı. Serbest kalanların arasında İsrail askerlerinin 7 Ekim’den sonra gözaltına aldığı “Filistinli cesur kız” Ahed Temimi’nin de olduğu bildirildi.

GÖZLER OFER ASKERİ HAPİSHANESİ’NDE

Hamas ile Tel Aviv arasındaki esir takası kapsamında abluka altındaki Gazze Şeridi’nden 10 İsrailli kadın ve çocuk esirin gece salıverilmesinin ardından gözler, taraflar arasındaki mutabakat gereği İsrail’in Batı Şeria’nın Ofer Askeri Hapishanesi’nden serbest bırakılacak Filistinli kadın ve çocuk esirlere çevrildi.

İsrail Filistinli cesur kızı serbest bırakacak!

(AA)

Kaynak: AA