İsrail Filistinli cesur kızı serbest bırakacak!

Yayın tarihi: 29 Kasım 2023 Çarşamba 7:27 pm - Güncelleme: 29 Kasım 2023 Çarşamba 7:28 pm

Ateşkeste, Hamas ile varılan mutabakat kapsamında İsrail hapishanelerinden bu akşam serbest bırakılması beklenen esirlerin isimleri belli oldu. Serbest bırakılacaklar arasında kamuoyunda “Filistinli cesur kız” olarak tanınan aktivist de var.

Filistinli Esirler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada, İsrail’in bu akşam 30 Filistinli esiri serbest bırakılmasının beklendiği bildirildi. Serbest bırakılması beklenen  Filistinli esirlerden 15’nin çocuk, 15’nin kadın olduğu kaydedildi.

FİLİSTİNLİ AKTİVİST DE LİSTEDE

İsrail hapishanelerinden serbest bırakılması beklenen esirler arasında “Filistinli cesur kız” olarak bilinen Ahed Tamimi’nin de bulunduğu aktarıldı.

Ahid Tamimi 2017’de İsrail güçleri tarafından tutuklanmış ve 8 ay hapis yatmıştı.

Tamimi, 6 Kasım’da İsrail güçleri tarafından tutuklanmıştı.

Hayatında üç kez İsrail kurşunuyla yaralanan ve Hanzala Cesaret Ödülü sahibi “Filistinli cesur kız” Et-Temimi, dünya gündemine oturmuştu.

İsrail Hamas arasındaki ateşkes uzatıldı!

GAZZE’DE 146 İSRAİLLİ VAR

İsrail’de yayın yapan Maariv gazetesi, İsrail Başbakanlık Basın Ofisine dayandırdığı haberinde, insani ara süresince 66’sı İsrailli 86 esirin serbest bırakıldığını aktardı.

Haberde, Gazze Şeridi’nde hala 146’sı İsrailli 15’i yabancı ülke vatandaşı 161 esirin bulunduğu ifade edildi.

Esirlerin 126’sının erkek, 35’inin kadın olduğu kaydedildi.

ESİR TAKASI ANLAŞMASI

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara “insani ara” verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü yerel saatle 07.00’de (TSİ 08.00) uygulamaya girmişti.

Bu kapsamda 4 günde Hamas’ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest bırakılması konusunda mutabakat sağlanmıştı.

“İnsani ara” ve esir takası 27 Kasım’da aynı şartlarla 2 gün daha uzatılmıştı. Bu kapsamda dün 10 İsrailli ve 30 Filistinli esir daha karşılıklı olarak serbest bırakılmıştı. (AA)

Kaynak: AA