Fatih Altaylı’dan çarpıcı iddia: Mersin’de kurtarılan ABD’li mağaracının karanlık faaliyetleri

Yayın tarihi: 6 Ekim 2023 Cuma 2:53 pm - Güncelleme: 6 Ekim 2023 Cuma 3:15 pm

Mersin’de bulunan Morca Mağarası’nda 700 metre derinlikte rahatsızlanıp mahsur kalan ABD’li araştırmacı Mark Dickey 12 Eylül Salı günü kurtarıldı. Gazeteci, yazar Fatih Altaylı, bugünkü yazısında, Dickey hakkında “karanlık” bulunduğu bazı durumları paylaştı. Altaylı, Dickey’in mağaraya girmeden önce mağara çevresinde bir ‘telsiz röle istasyonu’ kurduğunu söyledi.

Kendisine Dickey ile ilgili verilen bilgilerin ilginç olduğunu belirten Altaylı, verilerin Dickey’in basit bir mağaracı olmadığını ortaya koyduğunu söyledi.

“Amerikalı mağaracı, izinsiz olarak girdiği Morca Düdeni’nde sadece mağaraya girmekle yetinmemiş görünüyor” diyen Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

“Amerikalı ‘sözde’ mağaracı, yüksekliği 2100 metreye kadar çıkan Taşeli platosundaki mağaraya girmeden önce mağara çevresinde, mağaracılıkla hiç alakası olmayan ve mağaraya inmekte kullanmayacağı bir ‘telsiz röle istasyonu’ kurmuş. Geniş bir alana yayılan antenler ve buna bağlı birçok elektronik sistem oluşturmuş. Mağaracının, mağara araştırması ile ilgisi olmayan böyle bir telsiz röle sistemini dağın başına niye kurduğu hâlâ bir muamma. Mağaraya girmek için gereken izinleri almamış, hiçbir başvuru yapmamış olmasının üzerine bir de bu elektronik sistemler eklenince ortaya hayli büyük bir soru işareti çıkıyor.”

Mağarada mahsur kalan ABD’li dağcı 9 gün sonra kurtarıldı