Eylem Tok ve firari oğlunun iadesiyle ilgili yeni gelişme

Yayın tarihi: 12 Mart 2024 Salı 12:07 pm - Güncelleme: 12 Mart 2024 Salı 12:23 pm

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ölümlü kazaya karışan oğlu ile birlikte yurt dışına kaçan yazar Eylem Tok‘un iadesi için talepnamenin 1 hafta-10 gün içinde ABD’ye iletileceğini söyledi.

Yazar Eylem Tok ve Op. Dr. Bülent Cihantimur 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur kullandığı araçla 1 Mart Cuma gecesi arıza nedeniyle emniyet şeridinde duran 3 ATV motoruna çarptı. Kazada Cihantimur’un çarptığı Oğuz Murat Acı hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı. Olay sonrası oğluyla önce Mısır’a kaçan anne Eylem Tok, oradan da ABD’ye kaçtı.

İade edilip edilmeyeceği merak edilen Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yeni bir açıklama yaptı. A Haber’e konuşan Bakan Tunç “Tok ve Cihantimur’un ailesi için süreç işliyor. Talepname 1 hafta-10 gün içinde ABD’ye iletilecek” dedi.

’10 GÜN İÇERİSİNDE ABD’YE İLETİLECEK’

Tunç’la görüşen A Haber muhabiri Mert Hacıalioğlu sürece dair şu bilgileri verdi: “Eylem Tok ve oğlunun iadesi için iade talepnamesi hazırlanacak. Bu sürecin de hızlı ve ivedi bir şekilde yürütülmesi için çalışmalar devam ediyor. İade talepnamesi normalde 60 gün bir sürede hazırlanıyor ancak Adalet Bakanlığı bu süreci hızlandırdı. Eylem Tok ve oğlunun iade talepnamesinin 1 hafta veya 10 gün içerisinde ABD’ye ulaşması planlanmakta. Hazırlıklar an itibarıyla devam ediyor. Bakan Yılmaz’ın açıklamalarından en önemli flaşı bu aslında. Amerika’da müsteşar yardımcı ile geçtiğimiz hafta bir toplantı gerçekleştirildi. Türkiye’ye konuyla ilgileneceğiz mesajı veriyorlar. Cuma günü de Türkiye tarafından iletilen belgeleri olumlu bir dönüş gerçekleşiyor. İade süreci olumlu işliyor. İade talepnamesi hazırlanacak ve bu talepnamenin gönderilmesi sağlanacak. Normalde 2 ay gibi bir süresi oluyor. 10 gün içerisinde hazırlayıp gönderecekler.

Eylem Tok’un yanında olan çalışanı kaza gecesi ve yurt dışına kaçışı anlattı: Oğlunu eve bırakıp olay mahalline gitti

‘GASP SUÇU DA DOSYADA’

Amerika’nın kendi vatandaşlarını iadesinde çeşitli zorluklar çıkardığı bir gerçek ancak bakanlık yetkililerine göre söz konusu olayda işlenen suç adi suç kapsamına girdiği için Amerika’nın işbirliği içerisinde hareket edeceği ve şüpheliyi Türkiye’ye iade edeceği belirtiliyor. Eylem Tok ile ilgili bir dosya da var. O noktada mağdurlardan birinin telefonu aracında bulunuyor. Burada bir gasp suçu da bunun içerisine eklenmiş durumda.

KAÇMALARINDA KAMU GÖREVLİSİNİN YARDIMI VAR MI?

Olay sonrası 3 saat içerisinde nasıl kaçabiliyor? Bunun ilgili Adalet Bakanlığı diğer taraftan çalışmasını gerçekleştiriyor. İstanbul gibi bir yerde havalimanına gitmek ne kadar sürer normal şartlarda herkes biliyor? Ancak 3 saat içerisinde oğlunu Mısır’a kaçırabiliyor. Bu noktada Adalet Bakanlığı yurt dışına kaçış noktasında bu arka planda bir araştırma gerçekleştiriyor. Herhangi bir kamu görevlisinin yardımı var mı? Bununla ilgili de süreç devam ediyor. Olaya karışan kamu görevlilerinin olup olmadığının çıkarılması isteniyor.”

Becerikli Bayan Eylem Tok

Kaynak: TELE1