Becerikli Bayan Eylem Tok

Yayın tarihi: 10 Mart 2024 Pazar 4:05 pm - Güncelleme: 11 Mart 2024 Pazartesi 11:12 am

Demet Cengiz

Email: [email protected]

Twitter: @demetce

Oğuz Murat Acı’nın ölümüne neden olan trafik cinayetinin ardından direksiyon başındaki oğlunu kaçıran anne Eylem Tok’u günlerdir konuşuyoruz. Konuyla ilgili yazıma buradan https://tele1.com.tr/sahtekar-yazar-ve-suleymancilar-1023427/ ulaşabilirsiniz.

Kazanın hemen ardından oğluyla güle oynaya Mısır’a kaçan anne, Türkiye kamuoyunu ‘geri döneceği’ yalanıyla oyalarken aslında ABD’ye kaçış planı yapıyordu.

Peki Mısır’da neler oldu?

İddiaya göre Eylem Tok, Türkiye’ye dönmeye karar verdi ancak estetik cerrah eski kocası Bülent Cihantimur, kaçmaya devam etmelerini istedi.

Başka bir iddia ise Eylem Tok’un kaçma planını eski eşinin yaptığını söyleyerek tüm suçu onun üzerine yıkarak Türkiye’ye dönmeyi planladığı yönünde.

Fakat Mısır’da her ne olduysa Eylem Tok, oğlunun vatandaşı olduğu ABD’ye kaçtı.

Planı ilk andan itibaren ABD’ye gitmek olan Eylem Tok’a eski eşi dahil kimsenin laf anlatamadığı da başka bir iddia.

Birbiriyle çelişen bu iddialardan hangisi doğrudur bilemiyoruz ancak sonuç olarak anne-oğul soluğu ABD’de aldılar.

Eski eşler arasında her an bir ‘satış’ olabileceği de dile getiriliyor.

ABD resmi makamlarının, Türkiye’nin talebine nasıl yanıt vereceğini, bu akılsız kaçışın nasıl sonuçlanacağını yakında göreceğiz.

Görünen o ki 17 yaşındaki ehliyetsiz bir çocuk beş kişiye çarptı ama bu çocuğa da hepimizden anlayış bekleyen annesi çarpmış. Hem de her şeyiyle çarpmış!

YENİ BİR KİMLİK İNŞAASI

Eylem Tok’un kendine yepyeni bir kimlik inşa ettiği yaşamına dair çarpıcı detaylar ise ortaya çıkmaya devam ediyor. İki gündür bana ulaşmaya çalışan Eylem Tok mağdurlarını dinliyorum. Pek çoğu benim üzerine kalem oynatmak istemeyeceğim magazinsel mevzular…

Sıklıkla ‘ünlü yazar’ klişesiyle anılsa da Eylem Tok hakkında çok fazla bilgi yok.

Bursa’da 17 yaşında sekreter olarak işe başladığı estetik kliniğinde hayatının değiştiğini anlattı biri. Kliniğin sahibi Bülent Cihantimur ile yakınlaşınca bir anda hem klinikte yönetici pozisyona geliyor hem de geçirdiği estetik operasyonlarla adeta yeniden yaratılıyor.

Bülent Cihantimur ile evlendiğinde 19 yaşında olan Eylem Tok’un biyografisinde iktisat ve psikoloji eğitimi aldığı yazıyor. Nerede almış, ne eğitimi almış belli değil. Bir üniversite diploması olduğu ise kuşkulu.

BİR İSTANBUL RÜYASI

Yaptığı iddialı ameliyatlarla adından söz ettiren Bülent Cihantimur ve eşi bir süre sonra soluğu İstanbul’da alıyor. Başarı öyküleri kısa sürede yazılıyor. Daha büyük klinik, daha çok hasta, daha büyük evler, onlarca gayrimenkul yatırımı, lüks araçlar, sonradan görme ‘zevksiz’ yaşamlar, sahte kültür-sanat-edebiyat ilgisi…

Ünlü yazarlara, gazetecilere yanaşmak isteği, bu uğurda yapılan davetler, cömert partiler, trüf mantarının eksik edilmediği yemekler…

Karı-koca hızlı yükselişin ekmeğini yerken gülünç düzeyde yapılan birtakım görgüsüzlükler… Eylem Tok’un dost davetiyle kliniğe getirtip fahiş fiyat talep ettiği kadınlar… Bodrum’da kiraladıkları lüks rezidanslarında ağırladıkları misafirlerden ücret istemeler… Kolay kurulup çabuk yıkılan dostluklar…

PARASI NEYSE VERİRİZ

Eylem Tok, bir gün yazar olmayı kafaya koyar. Yine önceki yazımda ‘çok satanlara’ hileyle sokulmuş romanından ve Süleymancı yayıncısıyla yaşadığı gönül ilişkisinden söz etmiştim. Kendi değimiyle yöneticiliği bırakır ve yazarlığa soyunur. Ağzı sıkı bir hayalet yazar bulunur, roman yazdırılır.

Süleymancı sevgiliyle yaratılan ‘çok satan yazar’ kimliği ne medyada ne de edebiyat dünyasında kabul görür. Kimse Eylem Tok’u tanımamaktadır.

İlişkisi bitince yayıncısıyla vedalaşır ve yepyeni bir yayıneviyle anlaşır. Destek Yayınları, hem ilk romanını hem de ikinci romanını yayımlar ancak ortada kitapları toplayacak bir sevgili olmayınca çok satanlar listesine girilemez. Yayınevi, üçüncü romanını yayımlamak istemez ve olanlar olur. Destek Yayınları sahibi Yelda Cumalıoğlu’na WhatsApp’tan yazılan hakaret mesajları dava konusu olur.

Becerikli Eylem Tok, kendi yayınevini kurar. Sırf kendi kitaplarını basmak için. Çalıştığı matbaalardan birine ödeme yapmayınca davalık olurlar.

Hemen “Parası var neden ödeme yapmıyor” sorusu geliyor akıllara ama kendisini tanıyanlar kavgacı bir karakter çiziyor. Çalışana, emekçiye para yok ama konu PR (halkla ilişkiler) olunca, bir kimlik inşası olunca kesenin ağzını cömertçe açıyor Eylem Tok.

Parası neyse veririz! Evet, kariyer mottosu bu Eylem Tok’un. Allah sizi inandırsın, senaryo yazıyor, film çekiyor, yönetmen oluyor Becerikli Bayan Tok.

SONUNDA ÜNLÜ OLDU

Becerikli Eylem Tok’un aslında basit bir arzusu var tüm bu sahtekârlık ve kimlik inşasında: Ünlü olmak.

Nihayetinde ünlü oldu da. Artık tüm Türkiye onu tanıyor. Hatta ünü ülke sınırlarını da aştı.

İbretlik, derslerle dolu bir hikâye… Yazabilirse kesin çok satar.

Kaynak: TELE1