Erdoğan’ın İstanbul mitingine katılanlara Marmaray ücretsiz yapılmış

Yayın tarihi: 24 Mart 2024 Pazar 7:56 pm - Güncelleme: 24 Mart 2024 Pazar 7:59 pm

AKP’nin bugün Atatürk Havalimanı içerisindeki gerçekleştirdiği mitingde Marmaray’ı AKP’lilere ücretsiz yaptıkları ortaya çıktı.

AKP bugün Atatürk Havalimanı içerisindeki millet bahçesinde ‘Yeniden Büyük İstanbul Mitingi’ni gerçekleştirdi.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, mitingden saatler önce AKP’nin Pendik İlçe Başkanı Özer Sarıkaya üyelerine gönderdiği mesajda ‘Maramaray ücretsiz olacak’ diye duyurdu. Aynı duyuruyu AKP’nin Kartal ilçe başkanlığının da yaptığı öğrenildi.

Fatih Erbakan’dan Erdoğan’a: Birileri yolunu kaybetmiş bazı şahıslara rozet takıyorlar

Saymaz’ın elindeki belgeye göre AKP 15 Mart’ta TCDD Taşımacılık A.Ş. İstanbul Bölge Müdürlüğü’ne yazı yazarak miting günü 10.00-16.00 arasında ve dönüşte 18.00-23.00 arasında bütün geçişlerin ücretsiz ve kartsız yapılmasını, ödemelerin AKP İl Başkanlığı tarafından karşılanacağını bildirdi.

Söz konusu yazıda şu ifadeler kullanıld:

“24 Mart Pazar günü 10.00-16.00 saatleri arasında Büyük İstanbul Mitingi’ne Marmaray hattında durakların tamamında ulaşım (Bütün ödemeler geçiş sayısına bağlı kalarak İl Başkanlığı tarafından ödenecektir) Ücretsiz kartsız olarak gerçekleşecektir. Miting sonunda Yenikapı-Ataköy-Yeşilyurt-Yeşilköy-Florya Akvaryum-Florya duraklarından 18.00-23.00 arasında yine (Bütün ödemeler geçiş sayısına bağlı olarak il başkanlığı tarafından ödenecektir) Kartsız ve ücretsiz dönüş olacaktır. Gereğini arz ederiz.”

TCDD ÇALIŞANI SÖZ KONUSU UYGULAMAYA İTİRAZ ETTİ

TCDD Taşımacılık A.Ş. İstanbul Bölge Müdürü Uğur Taşkınsakarya bu talebi kabul etti. Fakat bir TCDD çalışanı uygulamaya itiraz ettiği iddia edildi.

İsmail Saymaz’ın haberine göre, TCDD çalışanı şunları söyledi:

“UYGULAMA KABUL EDİLEMEZ İSTİSMARA AÇIKTIR”

“Suç işliyorlar. Bu herkese bedava anlamına gelir. Herkes ‘mitinge gidiyorum’ der. Demir yoluna da para ödenmez. AK Parti ‘Bunlar bizimkiler değil’ derse ne olacak? Turnike sisteminde bu olmaz. Kaç kişinin geçtiği tespit edilemez. Sayı konusunda arıza çıkar. Ödeme belgesine ulaşılabileceğini düşünüyorsanız o da ayrı bir garabet. AK Parti dışında muhalefete bu hakkı tanırlar mı? Bu uygulama kabul edilemez. İstismara açıktır. Peşkeş çekmektir.”

ÖDEMELERİ NEREDEN YAPACAKLAR HENÜZ BİLİNMİYOR

Marmaray’ın ücretsiz kullanılmasına ilişkin ödemelerin AKP’nin bütçesinden mi karşılanacağı yoksa bir bağışla veya sponsorlukla mı yapılacağı belirsizliğini koruyor.

 

 

Kaynak: Sözcü