Fatih Erbakan’dan Erdoğan’a: Birileri yolunu kaybetmiş bazı şahıslara rozet takıyorlar

Yayın tarihi: 24 Mart 2024 Pazar 5:54 pm - Güncelleme: 24 Mart 2024 Pazar 6:23 pm

Haber: Bişar Arslan

Yeniden Refah Lideri (YRP) Fatih Erbakan, YRP’den istifa eden milletvekili Suat Pamukçu’ya rozet takan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Birileri mal bulmuş mağribi gibi yolunu kaybetmiş bazı şahıslara rozet takıyorlar. Ya siz bir tane yolunu kaybetmişe rozet taktınız.” dedi.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde düzenlenen ‘Büyük İstanbul Mitingi’ne katıldı.

Burada konuşma yapan Erbakan, aynı gün İstanbul mitinginde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rozet taktığı YRP’den istifa eden İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu hakkında konuştu. Erbakan, “Birileri mal bulmuş mağribi gibi yolunu kaybetmiş bazı şahıslara rozet takıyorlar. Ya siz bir tane yolunu kaybetmişe rozet taktınız. Biz 6 ayın içerisinde 260 bin memleket evladına rozet taktık.” dedi.

Erbakan’ın konuşmasının satırbaşları şu şekilde:

“İstanbul’a heykelci belediyecilik, rantçı belediyecilik yakışmaz. İstanbul’a Milli Görüşçü belediyecilik, Mehmet Altınöz yakışır. Önümüzdeki 1 haftada gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. 31 Mart’ta tüm Türkiye’de sandıkları patlatacağız. Milli Görüş’ün şahlanış dönemini başlatacağız.

Birileri mal bulmuş mağribi gibi yolunu kaybetmiş bazı şahıslara rozet takıyorlar. Ya siz bir tane yolunu kaybetmişe rozet taktınız. Biz altı ayın içerisinde 260 bin memleket evladına rozet taktık. 500 bin üye hedefini aşmış durumdayız. Altı ayda 260 binden 500 bine. Bu yüzde 100’e yakın bir büyüme. Seçimden sonra da bir milyona ulaşacağız. Üye sayılarımız Yeniden Refah’ın şahlanışını gösteriyor.

“HALKIN YÜZDE 45’İ AÇLIK, YÜZDE 85’İ YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA”

Milletimiz neden akın akın Yeniden Refah’a koşuyor? Bu millet yıllardan beri uygulanan rantçı belediyecilikten bıktı. Milletimiz, milletin derdiyle dertleneceğine arabasının marka ve modeliyle uğraşan, borca ve faize belediyeleri batıran, rüşvetçi, belediyenin içine haram bulaştırmış, adam kayıran, torpilci böyle belediyecilik anlayışından bıkmış usanmış, Yeniden Refah’a koşuyor.

Ekonomik krizle yaşadığımız sıkıntıları sizler de millet olarak çok iyi biliyorsunuz. Emekli maaşı 10 bin lira, asgari ücret 17 bin lira, açlık sınırı 20 bin lira olmuş. Milyonlarca asgari ücretli ve milyonlarca emekli açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilmiş. Yoksulluk sınırı 53 bin lira olmuş. 3 çocuklu 5 kişilik bir ailede yoksulluk sınırı 65 bin liraya çıktı. Ayda 65 bin lira gelirine sahip kaç kişi var? Bu hesapla halkın yüzde 45’i açlık, yüzde 85’i yoksulluk sınırının altında.

“AÇLIK GREVİNDE DE ŞEKER VE SU TAKVİYESİ YAPIYORLAR ZATEN”

Bak bizim simit ve çay hesabıyla iktidara gelenlere şu mübarek Ramazan gününde hatırlattığımız hurma ve pide hesabını çok iyi biliyorsun. Üç tek hurma yiyecek, bir bardak çay, bir bardak su içecek, 250 gramlık küçücük pidenin çeyreğini yiyecek, sahurda da aynısını yapacak. 5 kişilik ailenin aylık maliyeti 11 bin lira. Çorba yok, zeytin yok, peynir yok, sucuk yok, et tavuk zaten yok. Salata yok, börek yok, tatlı yok, pilav yok, makarna yok. Hiçbir şey yok. Sadece çay, su, pide ve hurma. Ya siz bu insanları açlık grevine mahkum etmişsiniz. Açlık grevinde de bu şeker ve su takviyesini zaten yapıyorlar.

İSRAİL TEPKİSİ

Bugün Gazze’ye gemiler dolusu gübre gönderiyoruz, çelik gönderiyoruz, çimento gönderiyoruz, yedek parça gönderiyoruz, dikenli tel ve tel örgütü gönderiyoruz, milyarlarca dolarlık ticareti, ihracatı yapmaya devam ediyoruz. Bu siyonist katillere bu ticareti yapmak bize yakışıyor mu? Yazıklar olsun. İsrail, çimento ihtiyacının yüzde 95’in Türkiye’den karşılıyor. Çelik ihtiyacının da yüzde 65’ini Türkiye’den karşılıyor. O çeliklerle silah ve mühimmat yapıyorlar. O dikenli tellerler Mescid-i Aksa’nın etrafını Basında medyada feryat ediliyor ama yetki sahibi olanlar kınamaktan başka bir şey yapmıyor. Kendinize gelin ve bir an evvel şu ticareti kesin. İhracatı durdurun. Limanlarımızı, hava sahamızı şu katil Siyonistlere kapatın. Şu Malatya Kürecik’teki radar üssünü bir an evvel kapatın, İsrail’e istihbarat sağlayan, İsrail’i İran füzelerine karşı koruyacak olan… Bize mi kaldı katil Siyonistleri İran füzelerine karşı korumak”

Fatih Erbakan’dan ‘Yeniden Refah’ iddiası: Bizzat yukarılardan talimat gitmiş…

Kaynak: HABER MERKEZİ