Erdoğan Sedef Kabaş, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş sorusuna sinirlendi: Sizi niye ilgilendiriyor?

Yayın tarihi: 19 Eylül 2023 Salı 9:50 am - Güncelleme: 19 Eylül 2023 Salı 10:17 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu için bulunduğu ABD’de verdiği bir röportajda kendisine Sedef Kabaş ve Osman Kavala ile ilgili soru sorulmasına sinirlenip “Sizi niye bu kadar ilgilendiriyor?” diye yanıt verdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan kanalı PBS kanalına röportaj verdi. Röportaj esnasında Erdoğan’ın muhabirin kendisine Sedef Kabaş, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş ile ilgili soru sormasına sinirlenmesi dikkat çekti.

Erdoğan’a Sedef Kabaş, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş gibi isimlerin tutuklanmasını hatırlatan muhabir “Bu kişileri susturmaya mı çalışıyorsunuz? Söz konusu kişilerden tehdit algılıyor musunuz?” diye sorunca tansiyon yükseldi.

Soruya “Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor? Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde bu tür kararları yargı verir. Eğer yargı bu yönde bir karar vermişse, o zaman yargının verdiği bu karara saygı duyalım. Ben yargı adına konuşacak durumda değilim. Bahsettiğiniz bu kişi protestoların finansörüydü” diye yanıt veren Erdoğan muhabirin Osman Kavala’dan bahsedip bahsetmediğini sorması üzerine muhabiri onayladı.

Muhabirin sorusuna Sedef Kabaş örneğiyle devam etmesi üzerine ise AKP’li Cumhurbaşkanı, “Ben onlarla uğraşacak değilim” dedi.

Selahattin Demirtaş’ın terörist olduğunu ve 200’den fazla kişinin ölümüne yol açtığını, bu nedenle yargının bir karar verdiğini belirten Erdoğan muhabire, “Sözümü kesmeye hakkın yok. Saygı duyacaksın, yargının verdiği karara saygı duyacaksın” dedi.

Erdoğan aynı zamanda, “Amerikan yargısı yargı da Türkiye’nin yargısı yargı değil mi? Türkiye’nin yargısına da saygı duymaya mecbursunuz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye’de hapsedilen gazeteciler ilgili soruya da Erdoğan, “Eğer teröre destek verdiyseler, onlar terörü destekliyorlarsa, dünyanın neresinde özgürce yaşayabilir veya dolaşabilirler? Bu insanlar terörü destekliyor ve bu kişiler hakkında yargı kararını veriyor” şeklinde cevap verdi.

Erdoğan BM’ye CHP’yi kaçak göçmenler üzerinden şikayet etti