Erdoğan “Hak ediyor” demişti! Putin: Genel olarak dünya savunma hale gelir

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2023 Perşembe 10:52 pm - Güncelleme: 13 Temmuz 2023 Perşembe 10:53 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kuşkusuz hak ediyor” dediği Ukrayna’nın NATO üyeliği hakkında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Genel olarak dünyayı çok daha savunmasız hale getireceğinden eminim” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, devlet kanalı Rossiya 24’e konuştu. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kuşkusuz hak ediyor” dediği Ukrayna’nın olası NATO üyeliğinin Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonların nedeni olduğunu söyledi.

“Adil barış” diyen Erdoğan Ukrayna’nın NATO üyeliğine yeşil ışık yaktı

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre NATO’ya üye olmanın Ukrayna’nın güvenliğini arttırmayacağını belirten Vladimir Putin, “Bunun Ukrayna’nın güvenliğini artırmayacağından ve genel olarak dünyayı çok daha savunmasız hale getireceğinden ve uluslararası arenada ek gerginliğe yol açacağından eminim. Bu nedenle, bunda iyi bir şey görmüyorum” diye konuştu.

ERDOĞAN “KUŞKUSUZ HAK EDİYOR” DEMİŞTİ

Recep Tayyip Erdoğan, 8 Temmuz’da Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Şüphesiz Ukrayna, NATO’ya üyeliği hak ediyor. Her zaman ısrarla savunduğu bir hususu tekrar vurgulamak istiyorum. Adil bir barışın kaybedeni olmaz. Taraflar arasındaki anlayış farklılıklarına rağmen barış anlayışlarına bir an önce geri dönülmesi en samimi arzumuzdur” ifadelerini kullanmıştı.

Biden İsveç üzerinden Erdoğan’ı övdü Putin’e rest çekti