“Adil barış” diyen Erdoğan Ukrayna’nın NATO üyeliğine yeşil ışık yaktı

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2023 Cumartesi 12:38 am - Güncelleme: 8 Temmuz 2023 Cumartesi 12:57 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ukrayna NATO’ya üyeliği hak ediyor. Adil bir barışın kaybedeni olmaz” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da yaptığı görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonunun ardından tartışılmaya başlanan Ukrayna’nın NATO üyeliğine yeşil ışık yaktı.

Erdoğan, “Şüphesiz Ukrayna, NATO’ya üyeliği hak ediyor. Her zaman ısrarla savunduğu bir hususu tekrar vurgulamak istiyorum. Adil bir barışın kaybedeni olmaz. Taraflar arasındaki anlayış farklılıklarına rağmen barış anlayışlarına bir an önce geri dönülmesi en samimi arzumuzdur. Ukrayna’nın yeniden ayağa kaldırılmasında her türlü desteği vereceğiz. Ukrayna’da lider konumda olan müteahhitlik şirketlerimiz ülkenin yeniden imarında da Ukraynalı dostlarına yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’da son durum… Zelenski ‘NATO’dan vazgeçebiliriz’ dedi, üç şart açıkladı

TAHIL KORİDORU

Erdoğan, Rusya ile Batı arasında sürdürülebirliği konusunda tartışma yaşanan Tahıl Koridoru Anlaşması konusunda da açıklamalarda bulundu. 17 Temmuz’da süresi dolacak anlaşmanın uzatılmasını temenni ettiğini belirten Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

“Geçen senenin temmuz ayında İstanbul’da atılan imzalarla Karadeniz Tahıl Girişimi’ni hayata geçirdik. 1 yılda 33 milyon tona yakın tahılı ihtiyaç sahiplerine ulaştıran girişimin 17 Temmuz’da dolacak süresinin yeniden uzatılmasını temenni ediyorum. Tarafların bu maksatla küresel sorumluluk bilinciyle hareket edeceğine inanıyorum.”

İstanbul Barosu, Erdoğan’ın vergi artışına karşı harekete geçiyor