Eğitim-İş’ten Bakan Tekin’e “mülakat” tepkisi!

Yayın tarihi: 12 Eylül 2023 Salı 6:33 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2023 Salı 6:33 pm

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim -İş) Başkanı Kadem Özbay, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi vaadine rağmen mülakatların kalkmayacağına dair sözlerine ilişkin, “Bakan Yusuf Tekin kendisinden önceki dönemlerle ilgili suç itirafı yapmıştır. Mağdur olan herkes, bakanı şahit göstererek hukuki süreç başlatabilir” açıklamasını yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında öğretmenler için mülakat uygulamasının kaldırılmayacağını belirterek, “Mülakat kalkmadı, sadece mülakatlar mülakat gibi olacak” açıklamasını yapmıştı.

“GEÇMİŞ GÖSTERMİŞTİR Kİ MÜLAKAT BİR TORPİL MEKANİZMASIDIR”

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Bakan Tekin’in bu açıklamalarına tepki gösterdi. Özbay’ın mülakatlara ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“İktidar, kendi getirdiği ve 20 yıl boyunca kullandığı mülakat sistemini seçimlerde kaldırmayı vadetmiş ve bu vaadini de tutmayarak, demokrasi ve adaletin kendisi için nasıl amaç değil araç olduğunu bir kez daha göstermiştir. Geçmiş göstermiştir ki mülakat, siyasi iktidar ve ortakları için bir torpil mekanizmasıdır. Eğitimde gerici kadrolaşmanın, adam kayırmanın, aydın eğitim emekçisini yöneticilikten uzak tutmanın kumpasıdır. Liyakat ve adalet düşmanıdır; emek hırsızlığıdır. Eğitim sistemini çürüten bu ayıp artık son bulmalıdır. Liyakat sizin lütfunuz değil, düzgün işleyen bir devlet mekanizmasının gereğidir. Demokrasi, adalet ve kamu emekçisinin hakları sizin seçimden seçime hatırlayıp sonra unutabileceğiniz kavramlar değildir. Unutturmayacağız.

Erdoğan’ın “mülakat kaldırılacak” vaadi unutuldu! Bakan Tekin’den “içerik” sözleri

“MAĞDUR OLAN HERKES, BAKANI ŞAHİT GÖSTEREREK HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATABİLİR”

Bir kez olsun sözünüzde durun ve yasalarımıza, mesleki kazanımlarımıza, eğitim sistemimizin değerlerine aykırı olan mülakat sistemini kaldırıp, yanlışınızdan dönün. Eğitim emekçileri olarak bu talebin takipçisiyiz, eğitimde adalet mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz. ‘Mülakat kalkmadı, sadece mülakatlar mülakat gibi olacak’ diyen Bakan Yusuf Tekin kendisinden önceki dönemlerle ilgili suç itirafı yapmıştır. Bu itirafa göre mağdur olan herkes, bakanı şahit göstererek hukuki süreç başlatabilir. Savcıları, bakanın şahitliğinde göreve davet ediyoruz”

Erdoğan ‘kaldıracağız’ dedi, bakan tam tersini söyledi! AKP’nin ‘mülakat’ bilmecesine CHP’den sert tepki