‘DEVA CHP’den son bir destek atmasını istedi’ haberine yalanlama

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2023 Cuma 2:23 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2023 Cuma 4:36 pm

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin “CHP bize son bir destek daha atıp 5 vekil verirse biz kendi başımıza da kurarız” iddiasını yalanladı.

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, DEVA Partili vekillerin Meclis’te grup kurabilmesi için kendi aralarında “CHP bize son bir destek daha atıp 5 vekil verirse biz kendi başımıza da kurarız” diye konuştuklarını yazdı. DEVA Partisi’nden yalanlama geldi.

Sarıkaya yazısında şu ifadeleri kullandı: “DEVA kendisinin 15 vekil ile diğerlerinden 5 fazlası olduğunu ileri sürerek kendi çatısı altında toplanmasını isteyebilir; nitekim DEVA yöneticilerinin sohbetlerindeki imaları da bu yönde. Hatta içlerinde, ‘CHP bize son bir destek daha atıp 5 vekil verirse biz kendi başımıza da kurarız’ cümlesini söylemekten kaçınmıyorlar. CHP’de bu yönde tek bir adım atılması dahi imkânsız; çünkü kendinden girenler gittikten sonra geriye kalan milletvekili sayısı düşük… O nedenle hepsinin de üzerinde durduğu tek grubun oluşması, bunun için de milletvekillerinin hangi partinin çatı olması gerektiğine birlikte karar vermesi ve Grup yönetimlerinin de bu anlayış içinde pay edilmesi. Eş grup başkanının yanında grup başkanvekillerinin de katılan partilerden oluşması da üzerinde durulan formüllerden…”

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın “Kandil” suçlamasına sert yanıt!

‘YÜZDE 100 YALANDIR’

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin yazıyı Twitter hesabından paylaşımla yalanlayarak şu açıklamayı yaptı: “Partimize atfen ileri sürülen bu iddia yüzde 100 yalandır. Hiçbir arkadaşımız böyle bir görüş ileri sürmemiştir. Tek hedefimiz bu pazar ülkemizi hukuka demokrasiye huzura kavuşturmaktır. Seçime iki gün kala yapılan bu spekülasyon da iyi niyetle bağdaştırılamaz.”

Mansur Yavaş: Sinan Oğan, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan makam istedi

Erdoğan’dan bir itiraf daha! Araplar son hamle için para depolamış