Davutoğlu’ndan ‘ittifak’ sinyali: Bütün partilere kapımız açık

Yayın tarihi: 8 Aralık 2023 Cuma 7:58 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2023 Cuma 7:58 pm

Yerel seçime aylar kala ‘ittifak’ tartışmaları gündemdeki yerini korurken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan dikkat çeken açıklama geldi. Davutoğlu,  “Bizim bütün partilere kapımız açık. Hiç kimseye ön yargılı bakmıyoruz” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Balıkesir Öğretmenevi’nde basın mensupları ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. 31 Mart 2023’te yapılacak olan yerel seçime ilişkin konuşan Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bütün çalışmalarımızda hiçbir kimseye öfkemiz, kinimiz yoktur, hiç kimseye karşı da önyargımız yoktur. Her seçimden sonra muhalefet içinde ciddi tartışmalar olurken, partiler kendi muhasebelerini yaptılar ve hepsine saygı duyuyorum. Olumlu bir adım olarak da partiler arası ilişkiler bağlamında tek olumlu adım Gelecek Partisi ve Saadet Partisi grubunun Meclis’te kurulması oldu. Bizim en temel hedefimiz bütün illerin, şehirlerin hak ettikleri adayların bulunmasını sağlamaktı. Sonrasında bu adayın hangi partiden olduğu önemlidir ama birinci önemde değildir. Biz Gelecek Partisi olarak bunları araştırıyoruz.”

“PARTİLERİN HİÇBİRİNE KAPIMIZ KAPALI DEĞİL”

Belediye başkan adaylarını açıklamaya başladıklarını hatırlatan Davutoğlu, Saadet Partisi ile istişare halinde olduklarını anlattı. Aralarında bu anlamda bir hukukun olduğunu kaydeden Davutoğlu, “Buna karşılıklı olarak riayet edeceğiz. Diğer partilerin hiçbirine kapımız kapalı değil. Bizim bütün partilere kapımız açık. Hiç kimseye ön yargılı bakmıyoruz.” ifadesini kullandı.

İYİ Parti’de ‘ittifak’ yasağı! İl ve ilçe başkanlarına talimat verildi

Kaynak: AA