İYİ Parti’de ‘ittifak’ yasağı! İl ve ilçe başkanlarına talimat verildi

Yayın tarihi: 7 Aralık 2023 Perşembe 8:30 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2023 Perşembe 8:30 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in iş birliği teklifini reddeden, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ise ittifak teklifine yanıt vermeyen İYİ Parti’de ittifak görüşmeleri yapmak yasaklandı. Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği talimatta görüşme taleplerinin ‘açık ve net’ bir şekilde reddedilmesi gerektiği bildirildi.

Seçimlere bağımsız gitme kararı alan İYİ Parti tüm ‘ittifak’ tekliflerine kapıyı kapattı. Halk TV’de yer alan habere göre, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, il ve ilçe başkanlıklarına dikkat çeken bir talimat gönderdi. Kavuncu, il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği talimatta, ittifak görüşmelerini yasaklayarak, gelen tekliflerin teşkilat koordinatörlerine bildirilmesini istedi. Bu talimatın Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ittifak çağrısını yenilemesinin ardından verilmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Kavuncu’nun teşkilatlara gönderdiği talimat şöyle:

“Sayın Başkanlarımız;

-Özellikle bugün ve önümüzdeki bir kaç günlük süre zarfında bazı siyasi partilerin il ve ilçe başkanlıklarından seçim ittifakı konusunda görüşme istişare vb. başlıklar altında manipülasyon ve provokasyon maksatlı bir araya gelme tekliflerinin geldiği/geleceği anlaşılmaktadır.

-Parti disiplinimizi korumak ve manipülasyona ve bilgi kirliliğine yol açmamak adına; bu tekliflerin açık ve net bir şekilde reddedilmesi ve tartışmaya bile mahal verilmemesi büyük önem taşımaktadır.

-Bu sebeple il ve ilçe başkanlıklarımıza gelen bu tekliflerin reddedilmesiyle birlikte ilgili teşkilat koordinatörümüze de durumun aktarılması önemle rica olunur.”

İYİ Parti’den ihraç edilen Ümit Dikbayır: Sonuna kadar gideceğim

Kaynak: TELE1