Çin geriliminin ardından ABD ve Endonezya’dan ortak tatbikat

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 9:57 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 9:57 am

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyareti ile Çin – ABD ilişkilerinin gerilmesinin ardından, ABD ve Endonezya orduları başka ülkelerin de katılım sağladığı ortak muharebe tatbikatlarına başladı.

ABD ve Endonezya orduları, Sumatra Adası’nda ilk kez başka ülkelerin de katılım sağladığı ortak muharebe tatbikatlarına başladı. ABD’nin Cakarta Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, söz konusu tatbikatların özgür ve açık Hint-Pasifik politikasını desteklemek için birlikte çalışabilirliği, kabiliyeti, güveni ve iş birliğini desteklemek için tasarlandığı belirtildi.

ABD Pasifik Ordusu Komutanı General Charles Flynn, yaptığı açıklamada, “Bu, ABD-Endonezya bağının bu önemli bölgede kara kuvvetleri arasında büyüyen ilişkisinin bir sembolüdür. Çünkü kara kuvvetleri, bölgenin güvenlik mimarisini birbirine bağlayan yapıştırıcıdır.” ifadesini kullandı.

ABD, Endonezya, Avustralya, Japonya ve Singapur’dan 5 binden fazla askerin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatlar, “2009’dan bu yana bölgedeki en büyük tatbikat” olarak gösteriliyor.

Pelosi’nin uçağı Tayvan’a indi, Çin ordusu harekete geçti