Cezaevi müdürü cinayetini planlayan Şerafettin Dadaş yakalandı! Talimatı Mustafa Taştan’dan almış

Yayın tarihi: 19 Eylül 2023 Salı 10:48 am - Güncelleme: 19 Eylül 2023 Salı 10:24 pm

Kocaeli Kandıra Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk cinayetinin talimatını verdiği belirtilen ve sekiz yıldır aranan suç örgütü yöneticisi Şerafettin Dadaş yakalandı. Dadaş’ın Aktürk’ü öldürme talimatını Mustafa Taştan’dan aldığı öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı, 2015 yılında Kocaeli Kandıra Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk cinayetinin talimatını vermekten hüküm giyen suç örgütü yöneticisi Şerafettin Dadaş’ın yakalandığını açıkladı.

DHA’nın aktardığına göre Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre; Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Organize Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu 15 Haziran 2015’te Kocaeli Kandıra Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’ü iş yerine giderken, pusu kurularak öldürülmesi talimatını veren ve sekiz yıldır aranması bulunan Şerafettin Dadaş’ın izine ulaşıldı. ‘Suç örgütü kurmak ve yönetmek’ suçundan firari olan suç örgütü yöneticisi Şerafettin Dadaş, Antalya Emniyet Müdürlüğü ile ortak yürütülen operasyonla Alanya ilçesinde yakalandı. Dadaş, Ankara’ya getirildi.

Açıklamada, “Milletimizin huzurunu kaçıran şehir eşkıyalarına göz açtırmayacağız, çökerteceğiz. Organize suç örgütlerinin inlerine gireceğiz, onlara nefes aldırmayacağız. Ülkemizin huzur ve güvenliği için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” denildi.

Suç örgütü elebaşı iddiasıyla tutuklananlar serbest! Dün Şahin bugün Sarallar

TALİMATI MUSTAFA TAŞTAN’DAN ALMIŞ

Şerafettin Dadaş’ın Aktürk’ü öldürme talimatını Mustafa Taştan’dan aldığı öğrenildi. Buna göre, suç örgütü lideri ve cinayet suçundan Kandıra Yüksek Güvenlikli Cezaevinde bulunan Taştan, yasa dışı isteklerinin yerine getirilmesi için cezaevi yönetiminden özel ihtimam istedi.

Rahatsızlığını bahane ederek kendi belirlediği hastaneye gitme talebine “kurumun seçtiği hastaneye gidebilirsin” cevabı alan Taştan, istediği hastaneye sevkine izin vermeyen Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’ü cezaevinde kurduğu düzenini bozmaması yönünde çeşitli yollarla tehdit etti.

İstekleri yerine getirilmeyen Taştan, Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’ün kendisine karşı davranışlarının değişmemesi üzerine duyduğu husumet sonrasında; kendisini aralıklarla ziyarete gelen ve bir zamanlar aynı cezaevinde birlikte hükümlü olarak bulunduğu Şerafettin Dadaş’a, Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’ün öldürülmesini istediğini söyledi.

DADAŞ PLANLADI

Şerafettin Dadaş tarafından düzenlenecek saldırının her bir detayı planlandı. Aktürk’ün evi ve cezaevi güzergahında keşif çalışması yapılmasının ardından, 15 Haziran 2015 tarihinde evinden iş yerine gitmek üzere yola çıkan İsmet Aktürk, kırmızı ışıkta beklediği sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

8 YILDA SUÇ MAKİNASINA DÖNDÜ

Olayın planlayıcısı ve azmettiricisi Şerafettin Dadaş, yaşanan saldırı sonrası kayıplara karıştı. Kaçak hayatı yaşadığı süreçte Dadaş Suç Örgütü adında bir suç örgütü kuran ve yöneten Şerafettin Dadaş, birçok suça bulaşarak suç üstüne suç işledi.

8 yıldır aranması bulunan, Ankara Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinin yürüttükleri çalışmalar sonucu saklandığı yer tespit edilen Şerafettin Dadaş emniyet güçlerinin düzenledikleri operasyonla dün yakalanarak gözaltına alındı.